bird
donderdag 26 mei | 07.45 uur

Tom Diender (Roda Boys): 'Nu doorpakken en dit niet meer weggeven'

27-04-2022 09:53
uur
Door: Marry Bouman
250422_TomDienderLR-1
Tom Diender verstuurt een pass tijdens de wedstrijd tegen EBOH, eerder dit seizoen. Foto: Gerald van Zanten

AALST - Roda Boys zette zich zaterdag op poleposition voor de titel in de tweede klasse F door directe concurrent SVW na een spannende wedstrijd te kloppen (4-3). Met nog zeven potjes te gaan heeft de ploeg uit Aalst nu een puntje meer in de knip dan de Gorcummers.

Een krappe marge weliswaar, maar voor Roda Boys-middenvelder Tom Diender (28) is er maar één motto: “Nu moeten we door gaan pakken en dit niet meer weggeven.”

Blessures
Een aantal weken geleden leek het erop dat Roda Boys de boot ging missen. “Ja, toen hebben we even teveel punten laten liggen”, knikt Diender. Het wegvallen door blessures van sterkhouders zoals Diego Meerveld en Niels van Dalen zal er ongetwijfeld  aan meegewerkt hebben, maar de lelijke 5-2 nederlaag op bezoek bij GJS zette ook aan het denken. Trainer Jan van Grinsven moest ingrijpen om mee te kunnen blijven doen voor de titel. “Willen jullie nog promoveren?”, stelde hij de groep de vraag. “Dan moeten de neuzen dezelfde kant op en daarnaast afspraken nagekomen worden”, sloeg Van Grinsven met de vuist op tafel.

Niveau
Dat lijkt gelukt te zijn. “Sinds we dat treintje gestart zijn, hebben we niet meer verloren”, vertelt Diender, die sinds 2018 voor de Aalsterse club speelt. Hij groeide op in Nuenen waar hij uitkwam voor hoofdklasser RKSV Nuenen en vierdeklasser EMK. Voor de liefde verkaste hij naar Ammerzoden. Blijven voetballen in Nuenen was geen optie meer.
Ammerzodenaar Erik Goesten wees hem kijkend naar het niveau op Nivo Sparta en Roda Boys. Tussen die twee maakte hij een keuze. “Het is toen Roda Boys geworden. Ik heb met Nivo Sparta overigens niet gesproken - wel met Roda Boys - en dat klikte gelijk. Zodoende ben ik op De Maaskant terecht gekomen”, vertelt de 28-jarige van origine fiscalist maar die tegenwoordig een administratiekantoor runt en ook nog een onderneming heeft die spullen verkoopt om honden te verzorgen.

Kwaliteiten
Met RKSV Nuenen speelde Diender anderhalf jaar in de hoofdklasse. Ervaring op niveau heeft hij dus om met Roda Boys de eerste klasse binnen te kunnen stappen. Toen hij in 2018 bij Roda Boys aanmonsterde waren de Aalstenaren al tweedeklasser. Iets wat in Aalst als ‘onder stand’ wordt gevoeld.
Aan dat gevoel kan en moet dus nu een einde gemaakt worden. Diender wil er graag werk van maken. “Ik denk dat wij er ook de kwaliteiten voor hebben om eersteklasser te zijn. En nogmaals; we moeten het nu niet meer weggeven. We hebben nog zeven finales. Natuurlijk zijn ze niet gemakkelijk, maar met hard werken moet het lukken.”

Verhuizing
Diender hijst zich in principe volgend seizoen ook weer in het shirt van De Maaskantbewoners. Hij wil graag met Roda Boys eerste klasse spelen. “Dat is wel de bedoeling. Als ik tenminste niet veel meer last krijg van mijn rechterknie. Ik heb aan die knie ook al kruisbandperikelen gehad. Het zal voor mij wel moeilijk worden om dit tot mijn 35e uit te oefenen, denk ik.”
Inmiddels is hij samen met zijn vriendin wel verhuisd naar Vlijmen waar het tweetal een koopwoning kon bemachtigen. Maar de verhuizing is geen reden om bijvoorbeeld bij Vlijmense Boys te gaan ballen. “De Roda Boys-supporters zijn heel fanatiek betrokken bij hun club. Iedereen kent iedereen. Een fijne omgeving. Krijg veel waardering. Ik ben inmiddels een kind van de club geworden.”

Streven
Promotie naar de eerste klasse zou ook een mooi afscheid zijn voor trainer Jan van Grinsven die noodgedwongen door fysieke problemen met zijn trainersactiviteiten moet stoppen. “Jan is er ook fanatiek mee bezig. Het zou mooi zijn als we hem dit mee mogen geven.”
Van Grinsven zelf wil zo ook een streep zetten achter zijn trainerscarrière, zei hij onlangs na afloop van de wedstrijd tegen Woudrichem. "We gaan er met deze groep alles aan doen. Vooral door keihard te werken. We kunnen ook niet meer doen. Mijn streven is inderdaad dat ik het afsluit met promotie.”

Tags

Tom Diender,Roda Boys

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-kopie-ren
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px