bird
donderdag 26 mei | 06.22 uur

Toby Tan zint op revanche tijdens tweede periode in Aalst: 'Dit voelt als mijn club'

20-01-2022 10:27
uur
Door: Marry Bouman
170122_TobyTan-1
• Toby Tan aan de bal tijdens een wedstrijd tegen GVV'63. Foto: Gerald van Zanten

AALST - Toby Tan en Roda Boys/Bommelerwaard was zeven seizoenen (vanaf 2010 tot 2017) een goed huwelijk. Toch dacht Tan dat het gras bij overbuurman Achilles Veen groener was en kwam er een einde aan de verbintenis. Het ‘vreemdgaan’ duurde drie seizoenen. 

Na die drie seizoenen keerde de tegenwoordig in Kaatsheuvel wonende middenvelder weer terug bij zijn oude liefde. Tijdens zijn periode bij Achilles Veen had hij het al voorzegd. “Als ik hier vertrek, ga ik terug naar Roda Boys”, klonk het. En zo geschiedde dus.

Waardering
Bij Roda Boys heerst een familiaire sfeer, legt Toby Tan (31) uit waarom hij op De Maaskant weer aanmonsterde. “Roda Boys heeft een bijzondere achterban met heel veel vrijwilligers. Het is er tijdens de wedstrijden niet abnormaal druk maar je komt toch altijd dezelfde mensen tegen die je dan in de kantine ook weer spreekt. Ik heb er ook altijd veel waardering gevoeld. Dat is altijd bij me blijven hangen. Het voelt als mijn club. Het is ook een club met charme. Het complex ziet er misschien wat nostalgisch uit, maar het heeft een goed en strak veld en de ligging is ook mooi.”

Ambitie
Van een hoofdklasser naar een tweedeklasser is qua niveau natuurlijk een flinke stap terug. “Ik heb wel met andere clubs gesproken, maar heb toch ook gekozen voor zekerheid. En ik wilde mijn hobby op zaterdag blijven uitoefenen. Het is een tweedeklasser, maar wel met de ambitie eersteklasser te worden.”

Schande
De weg naar die eerste klasse ligt voor de club uit Aalst open. De ploeg van trainer Jan van Grinsven voert momenteel in de tweede klasse F de ranglijst aan met de aantekening dat Wieldrecht, de nummer twee, één punt minder heeft met één wedstrijd minder gespeeld. Gezien de namen in de selectie is het eigenlijk ook een beetje ‘een schande’ dat de mannen in de tweede klasse moeten acteren, met namen van verrassend veel andere ex-Achilles Veen-spelers zoals Jamil Kools, Diego Meerveld, Mo Nikbakht en Kay Huijgens.

Uitgesproken
Volgens Toby Tan heerst bij de selectie het gevoel dat het nu toch maar moet gebeuren. De ingrediënten zoals teamgeest, een goede trainer en goed materiaal zijn inderdaad aanwezig, onderschrijft de middenvelder en aanvoerder. “We spreken het nu ook duidelijk uit. We willen met elkaar omhoog. In het verleden is dat niet zo overduidelijk uitgesproken als nu.” Promotie zou ook een mooi cadeau zijn voor trainer Jan van Grinsven. 'De sliert van de Vliert' vertrekt bij Roda Boys en wordt volgend seizoen opgevolgd door Piet de Kruif. “Inderdaad voor hem, voor de club en de vele vrijwilligers. Daarom streven we het hoogste na.”

Wielrennen
Na zijn gezin staat het voetbal bij Toby Tan op de eerste plaats. Maar een andere sport schuurt er wel kort tegenaan, geeft hij prijs. Hij bezoekt graag wielerwedstrijden. Een bezoek aan de Giro en de Tour zijn gemeengoed. “Met een vriendengroep gaan we ook ieder jaar naar de Ronde van Vlaanderen. Ik ben een liefhebber van wielrennen. Ik zit graag zelf ook op de racefiets en op de mountainbike. Ik denk ook niet dat ik ooit nog voor een andere club zal gaan spelen. Als ik het voetbal vaarwel zeg, stort ik me op het recreatief wielrennen. Aan het begin van weer een nieuw voetbalseizoen twijfel ik ook altijd: 'ga ik door met voetballen of ga ik meer fietsen?' Maar als ik dan twee weken aan het voetballen ben, is die twijfel weer weg.”

Revanche
Vooralsnog blijft voetbal de hoofdmoot bij Tan. Hij is de club Roda Boys ook nog wat verschuldigd, vindt hij. "In mijn eerste periode zijn we gedegradeerd naar de tweede klasse. Ik wil dan ook revanche.” Kortom; promotie naar de eerste klasse. Met de huidige koppositie in de tweede klasse is de koers daar naartoe in ieder geval alvast ingezet.

Tags

Roda Boys,Toby Tan

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-kopie-ren
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px