bird
dinsdag 07 december | 20.25 uur

RKVSC wil zich distantiëren van de onderste regionen: 'Niet te hoog van de toren blazen'

25-11-2021 11:24
uur
Door: Marry Bouman
251121_Kreemers-1
• Henk Kreemers ziet de toekomst van RKVSC rooskleurig in. Foto: Marry Bouman

VELDDRIEL - Na een kortstondig optreden in het zaterdagvoetbal is RKVSC weer de zondagclub van weleer. In de vijfde klasse - waarin ook Hedel en HRC'14 actief zijn - hopen de Velddrielenaren van de onderste plaatsen weg te kunnen blijven.

Voor de buitenwacht leek RKVSC de laatste jaren een triest bestaan te leiden. De resultaten van het eerste elftal vielen onder de categorie kommer en kwel. Ook een tussentijds uitstapje richting het zaterdagvoetbal bracht geen uitkomst. Maar dit jaar moet en gaat het anders, zeggen ze in Velddriel. De nieuwe trainer Marco van Loon en spelers van buitenaf spelen daarin een rol. Zij geven de club nieuw elan.

De verwachting voor dit voetbalseizoen is op zijn minst niet onderin te eindigen. “Niet te hoog van de toren blazen”, zegt clubman en linksback Henk Kreemers (35) eerst nog bescheiden. “We zijn natuurlijk de laatste tijd niet verwend. Eerst maar proberen niet bij de onderste ploegen te eindigen. Misschien daarna kijken of er een mogelijkheid is om bij de eerste vijf te komen. Dan zouden we het helemaal goed hebben gedaan”, geeft Kreemers zijn persoonlijke doelstelling prijs.

Serieuzer
Acht spelers van buitenaf kreeg RKVSC erbij. Jimmy Floor, Younesse Bouchti, Richard van Rijn, Vlado Petrovic, Samir Bayouni, Krisjan Gjergji, Leon van Gulik en Koen Beekwilder zijn de mannen van buiten de dorpsgrenzen die de club uit Velddriel nieuwe impulsen geven. “Het zijn welkome versterkingen”, typeert Kreemers ‘de nieuwe inbreng’. “Er is altijd wel aanvulling van elders geweest, maar dit zijn jongens die echt iets toevoegen. Zijn ook veel serieuzer. Fijn dat ze erbij zijn gekomen. Met alleen eigen jongens zou het niet zijn gegaan.”

Gemoedelijk
Eerst nog even terug naar de gedachte van de buitenwacht over dat trieste bestaan qua resultaten en het bestaansrecht van het eerste team. “Als er geen jongens waren bijgekomen dan weet ik zeker dat de spelers die in het eerste hebben gespeeld en nu lager spelen, er weer de schouders onder hadden gezet. Als het zou moeten, zouden ze er weer staan”, kenmerkt Kreemers de gemeenschapszin van de club, die hij overigens karakteriseert als een kleine, gezellige en gemoedelijke club waarin voorzitter Herman Bergacker en zijn vrouw Rietje belangrijke pionnen zijn.

Qua aanwas ziet Kreemers ook perspectief. “Er zit best wat aan te komen bij de jeugd. Dat is niet verkeerd”, ziet hij de toekomst van RKVSC optimistisch in. Overigens werkt RKVSC op het gebied van jeugd samen met Alem en Heerewaarden.

Pendelen
Kreemers begon zelf zijn voetballoopbaan bij Jan van Arckel. Vader Cor was en is nog steeds een fervent aanhanger van de club uit Ammerzoden. Uiteindelijk kwam de jonge Henk toch terecht bij RKVSC in zijn woonplaats. Daar speelden ook zijn schoolvriendjes. “Ik herinner me dat het bij de C’tjes was dat ik bij RKVSC ging spelen.” Hij speelde overigens niet altijd in het eerste elftal. Toen hij bij de senioren zijn opwachting had gemaakt, pendelde hij nogal eens tussen het eerste en het tweede elftal. Maar de laatste jaren is hij een vaste kracht in het vaandelteam.

Compleet
RKVSC begon de competitie aardig, maar de laatste wedstrijden zit de klad erin. Volgens Kreemers komt het snel weer goed. “We hebben een beetje pech gehad met blessures. Die spelers komen langzaam weer terug. Als we weer compleet zijn, kunnen we een redelijk team op de been brengen.”

Combineren
Kreemers - die een stukadoorsbedrijf bestiert - beloofde trainer Marco van Loon begin dit seizoen er nog een jaartje aan vast te knopen. Hij wilde qua resultaten niet afsluiten in mineur. "Ik voel me nog fit en nu we er qua bezetting beter voor staan, hoop ik te zijner tijd op een mooiere manier mijn carrière af te sluiten.” Wanneer die precieze afsluiting er komt, is nog ongewis. "Ik heb een eigen zaak en het moet privé ook allemaal te combineren zijn. Maar nogmaals; ik voel me nu nog heel fit. En onder leiding van Marco van Loon is het fijn voetballen. Fijn om mee te werken”, besluit de Velddrielse verdediger.

Tags

RKVSC,Henk Kreemers

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
bakkerij-vankeulen
metalura-336x336-balkonbeglazing2
metalura-336x336-allure
metalura-336x336-glazenwanden
metalura-336x336-steelart
metalura-336x336-terrasoverkapping
metalura-336x336-windschermen
banner-bommelerwaard-336x336-1
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
happyhealthcare-banner336x336px
kimskitchen-banner336x336px
totalfitness-banner336x336px
pat-banner336x336px-v2
tuynkamer-banner336x336px
vanaken-banner336x336px
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-kopie-ren
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px