bird
donderdag 25 april | 23.28 uur

Podiumplaats voor Elsemieke van Maaren tijdens eerste natuurijsmarathon

15-12-2022 10:54
uur
Door: Martin van Hemert
151222_Verweijvanmaaren
Maaike Verweij won met grote overmacht. Foto: livestream Schaatsen.nl

BURGUM/ZUILICHEM – Elsemieke van Maaren heeft zich laten gelden tijdens de eerste natuurijsmarathon in Nederland van deze winter. In het Friese Burgum eindigde de Zuilichemse knap als derde.

In de wedstrijd – waarin topfavoriet Irene Schouten ontbrak - bleef het lang spannend. Gaandeweg de race moest een groot deel van de vrouwen afhaken, waaronder Danielle van Zanten uit Brakel van Team Skadi en Mastermind-Rekenservice-rijdster Sanne van Heel uit Zaltbommel.

Pas aan het eind van de wedstrijd ondernamen enkele dames serieuze pogingen om te ontsnappen, maar zij slaagden daar niet in, waardoor na zeventig ronden een sprint de race moest beslissen.

Massasprint
Maaike Verweij (team Albert Heijn Zaanlander) reed in de laatste ronde weg en won met overmacht de eerste natuurijsmarathon in Nederland. In de massasprint daarachter reed Merel Bosma namens team BDM/BTZ naar de tweede plaats en teamgenoot Van Maaren finishte als derde. 

Bijna een jaar geleden werd de eerste natuurijsmarathon verreden in Noordlaren. Ook in die plaats in Groningen wist Verweij destijds te winnen. Van Maaren finishte toen als elfde.

Tags

Elsemieke van Maaren,natuurijs,marathonschaatsen,Danielle van Zanten,Sanne van Heel