bird
vrijdag 19 april | 11.25 uur

Padelbanen Hedel al voor de officiële opening heel populair

21-12-2022 10:00
uur
Door: Martin van Hemert
padelhedel
Als de sneeuw is weggehaald, kan op de padelbanen tot temperaturen van -10 worden gespeeld. (foto: aangeleverd)

HEDEL - Het voormalige TV De Winkels in Hedel gaat tegenwoordig door het leven onder de naam Tennis & Padel De Winkels. De nieuwe, populaire racketsport blijkt nog vóór de officiële opening een waar schot in de roos. 

Een dynamische sport die een mengeling is van tennis en squash, zo kan de sport padel het beste worden omschreven. Padel wordt voornamelijk gespeeld in dubbelspel op een baan met glazen wanden en een hekwerk, op een kleinere baan dan een tennisbaan.

Minder ervaren spelers
Het spel is volgens kenners ook voor minder ervaren racketspelers gemakkelijk te leren, waardoor het geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd of niveau. Dat hebben ze ook bij De Winkels ervaren, zo vertelt mede-initiatiefnemer Arno Moerland: "De reden dat we padel wilden, is om nieuwe leden aan te trekken uit een andere leeftijdscategorie; zo tussen de 16 en de 35 jaar. Die doelgroep wilden we graag bereiken en we hebben al gezien dat die groep veel van onze nieuwe banen gebruikmaakt. We hebben er leden bij gekregen die alleen voor het padel naar ons toe zijn gekomen. Maar ook voor de oudere doelgroep is padel ideaal. Vanwege het formaat van de baan is de kans op blessures namelijk een stuk kleiner dan bij tennis."

Nieuw terras
Bij de nieuwe padelbanen is er ook een prachtig nieuw terras gemaakt dat een loungesfeer ademt. Dat dit terras zo dicht bij de banen ligt, was een bewuste keuze: "Bij veel clubs liggen de padelbanen ergens 'achteraf', maar wij hebben gelijk tegen elkaar gezegd: 'we gaan knallen; alles of niks'. Nu kun je vanaf ons nieuwe terras perfect de spectaculaire padelwedstrijden bekijken."

Tennisbaan opgeofferd
Voor de aanleg van de twee padelbanen moest overigens een tennisbaan worden opgeofferd, maar dat moet voor de hardcore tennissers geen probleem gaan vormen: "We hebben de afgelopen jaren gezien dat de animo voor tennis wat terugloopt. Met drie tennisbanen kunnen we dat prima aan. We hebben altijd al een mooi park gehad, maar wel verouderd. Nu is het hele complex hartstikke hip, iedereen ziet het helemaal zitten", vertelt Moerland enthousiast.

Kennismaken
Voor mensen die kennis willen maken met de sport, biedt Tennis & Padel De Winkels vijf padel-lessen aan voor 29 euro. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van een leenracket, maar het is ook mogelijk om voor een meerprijs van 70 euro een racket te kopen.

Clinics en opening
Daarnaast worden er in januari en februari gratis clinics georganiseerd en op 29 december vindt de officiële opening van de banen plaats voor leden en hun partners. Meer info over padel bij De Winkels: www.tvdewinkels.nl 

Tags

padel hedel,tv de winkels,tennis & padel de winkels