bird
donderdag 25 april | 09.27 uur

Organisatie hakt knoop door: NK Veldrijden definitief in de Uiterwaarden

28-12-2022 10:18
uur
Door: Martin van Hemert
plattegrond_nk2022-scaled
De plattegrond van het NK Veldrijden. Foto: website NK Veldrijden

ZALTBOMMEL - De spreekwoordelijke kogel is door de kerk: het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Zaltbommel gaat definitief worden gehouden in de Uiterwaarden langs de Waalkade.

De organisatie van het NK meldt woensdagochtend vertrouwen te hebben dat de veldrit op die locatie op zaterdag 14 en zondag 15 januari kan worden georganiseerd. "Zekerheid heb je niet, maar het ziet er goed uit", aldus voorzitter Robert Schimmer over de huidige waterstand. 

Wanneer het risico op hoogwater te groot was geweest, had het NK immers moeten uitwijken naar het Schootsveld - langs de Gisbert Schairtweg - maar dat is dus niet nodig.

Walhalla
Met de keuze voor de Uiterwaarden gaat een belangrijke wens van de organisatie in vervulling. "De uiterwaarden zijn natuurlijk het Walhalla, dat is het ultieme", zei Schimmer daar eerder over in de Bommelerwaardgids.

Ook wethouder Kees Zondag hoopte op een NK in de Uiterwaarden, ongeacht hoogwater: "Dan bellen we gewoon even naar Zwitserland of ze het water daar even willen tegenhouden. Of we zetten een dammetje neer bij Keulen, ook geen probleem."

 

Tags

NK Veldrijden,Uiterwaarden