bird
maandag 11 december | 13.27 uur

NK Veldrijden in Zaltbommel: ‘Technisch en zwaar parcours’

13-01-2023 16:27
uur
Door: Britta Alink
nk_veldrijden2_vrijdag_2023
Vrijdag konden de renners het parcours in de uiterwaarden verkennen. (foto: Rein van Willigen)

ZALTBOMMEL – Omroep Gelderland zendt een deel van het NK Veldrijden dit weekend live uit. Zaltbommel is er helemaal klaar voor.

De eerste wielrenners hebben donderdag en vrijdag het parcours voor het NK Veldrijden al verkend. Vanwege de vele regen van de afgelopen dagen was het een behoorlijke modderpoel geworden in de uiterwaarden. Met man en macht heeft de organisatie ervoor gezorgd dat het parcours nu weer begaanbaar is. Op Wielerflits.nl wordt het parcours ‘technisch en zwaar’ genoemd.

Zaterdag
Op zaterdag 14 en zondag 15 januari zijn de echte wedstrijden. Op beide dagen beginnen de kampioenschappen om 9:30 uur. Op zaterdag wordt nog flink veel regen verwacht. Op deze dag rijden onder andere de Nieuwelingen, de Masters 40+ en 50+ en de Amateurs.

Zondag
Zondag lijkt het iets minder hard te gaan regenen. Op deze dag starten de Junioren om 9:30 uur. Daarna volgen de Belofte Vrouwen, de Elite Vrouwen en de Elite Beloften. Op deze dag zendt Omroep Gelderland live uit vanuit Zaltbommel. De NOS is er waarschijnlijk ook, maar zal de wedstrijden niet live uitzenden.

Programma
Het complete programma van zaterdag en zondag staat op de website van NK Veldrijden 2023.

BWG TV
BWG TV van de Bommelerwaardgids is zondag ook met een cameraman en verslaggever aanwezig om een reportage te maken.

Parkeren
Verschillende parkeerterreinen en straten in de binnenstad zijn afgesloten. Bezoekers die met de auto komen, worden aan de rand van Zaltbommel opgevangen en doorgeleid door parkeerwachters van Traffic Service Nederland. Zij leiden de bezoekers naar parkeerterreinen aan onder andere de Hogeweg, bij Pflieger en het NS Station. Gemeente Zaltbommel heeft op haar website staan waar de parkeerverboden gelden.

Reuring
Burgemeester Pieter van Maaren is er trots op dat het NK Veldrijden plaatsvindt in zijn gemeente. "We willen graag reuring in onze gemeente en dit evenement is daar een goed voorbeeld van", zegt hij. "Het is een goed geolied evenement met een professionele organisatie. Op vrijdag, zaterdag en zondag houden we calamiteitenoverleg met onder andere brandweer en politie om te kijken of alles nog steeds naar wens verloopt."


 

Tags

nk veldrijden 2023