bird
dinsdag 19 maart | 07.24 uur

NIVO Sparta verduurzaamt met LED-verlichting

26-03-2021 15:45
uur
voetbal-10-18
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – Voetbalvereniging NIVO Sparta gaat de veldverlichting vervangen door LED-armaturen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

De oude conventionele verlichting van de velden 2, 3 en 7 wordt vervangen en op de velden 4 en 5, waar verlichting ontbrak, komen ook LED-armaturen.

Stroomkosten
Het is de bedoeling dat de nieuwe verlichting er bij de start van het nieuwe seizoen is. “Dat moet een aanzienlijke besparing in de stroomkosten geven en bovenal een betere lichtopbrengst”, laat de club weten.

Forza Nivo
De stap is mogelijk als gevolg van ondersteuning door de gemeente en door de bijdrage van de vele leden van ‘Forza Nivo’.

Noodzakelijk
Volgens NIVO is de vervanging van de verlichting ‘dringend noodzakelijk’ om voor iedereen het voetbal mogelijk te blijven maken. Tot nu toe moesten sommige seniorenteams halverwege een training van veld switchen. “Tel daarbij op de verwachting dat we komend seizoen met nog eens twee seniorenteams gaan groeien naar een nieuw record van elf teams en natuurlijk onze ‘jongste telg’, het Walking Football.”

Tags