bird
donderdag 28 maart | 09.23 uur

Nivo Sparta start 'Henkie's League'

22-02-2021 13:25
uur
henkies
• Eindelijk kon de jeugd weer echte wedstrijden spelen. (Foto: Marco Oomen)

ZALTBOMMEL - Nivo Sparta is afgelopen weekend gestart met de 'Henkie's League'. In negen poules van vier teams wordt een heuse competitie gespeeld, met promotie en degradatie, gebaseerd op het systeem van de UEFA League.

De nieuwe onderlinge competitie is vernoemd naar Henk de Vries, die waarschijnlijk de bekendste vrijwilliger is van de Zaltbommelse voetbalclub. De eerste groepjes 6-jarigen stonden zaterdagochtend om half negen al helemaal hyper te zijn bij het hek van sportcomplex De Watertoren. "Hyper-enthousiaste Klein Duimpjes, die als speelse honden stonden te springen en kwispelen om losgelaten te worden", omschrijft Nivo Sparta het.

Echt gevoetbald
"Het is wel duidelijk dat ze er zin in hebben. En dat mag ook, want voor het eerst sinds het stilleggen van de competitie in oktober 2020 gaat er door onze jongens en meisjes weer gevoetbald worden. Echt gevoetbald. Echte wedstrijden."

Mix-teams
Want de afgelopen maanden kon de jeugd wel trainen, maar wedstrijden zaten er niet in. In november/december werd de 'Henk de Vries Cup' met mix-teams gehouden. Dat was een groot succes, maar de teams spelen toch liever in hun eigen samenstelling.

Spannend
"Dat is wel spannend", aldus Nivo Sparta. "Want hoe gaat dit uitpakken tegen een team dat veel hoger speelt. Of tegen een team dat een paar jaar ouder is, maar wel een niveautje of twee lager speelt? En kunnen 13-jarige jongens hun kop bij het voetballen houden als ze aan moeten treden tegen de jongedames van MO17?"

Topdag
Het werd een topdag. Alsof er geen Covid-19 bestond. "Hoewel, zonder toeschouwers en met alle overige maatregelen strikt in acht genomen, zie je wel degelijk verschillen", aldus Nivo. "Maar een kniesoor die daar op let. Want we voetballen weer!"

18+ leden
Inmiddels zijn er ook vergevorderde plannen om 18+ leden coronaproof, conform alle regels en op een leuke manier met de bal in de weer te laten gaan.

Tweede ronde
Zaterdag 27 februari is de tweede ronde van de 'Henkie's League'. De Nivo-TV mannen brengen alle wedstrijden op veld 1 vanaf 9:00 uur in beeld via hun YouTube kanaal.

Tags

nivo sparta,henkie's league