bird
donderdag 03 december | 15.02 uur

Nivo Sparta gaat weer volop aan de slag

25-06-2020 09:35
uur
nivo-1
• Niels Blom (l) en Hans van den Bighelaar. (foto: Marco Ooomen)

ZALTBOMMEL – De kantine van Nivo Sparta op sportcomplex De Watertoren gaat zaterdag 4 juli weer open. Voorzitter Hans van den Bighelaar en hoofdtrainer Niels Blom zien het opstarten van alle activiteiten vol vertrouwen tegemoet.

Toen de lockdown werd afgekondigd vond Hans dat in eerste instantie ‘een ramp’. “Maar als je gaat relativeren, dan kun je niet anders concluderen dan dat het in onze verwende Westerse wereld slechts een gemis is. Een (sociale) uitlaatklep, weliswaar een belangrijke, maar toch.”

Financiële gevolgen
Financieel waren de gevolgen voor de Zaltbommelse club enorm. Het mislopen van entreegelden, sponsorgeld en kantine-omzet betekende een verlies van zo’n 8000 euro per maand.

Forza Nivo
Daarom is Nivo Sparta met de Business Club het project ‘Forza Nivo’ gestart. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke (nieuwe) namen op de shirts van de jeugd en de selectie zullen prijken. De trainingen zijn al een tijdje hervat en verlopen via de regels van het RIVM. “Iedereen heeft begrip voor de beperkingen en houdt daar rekening mee”, zegt Hans.

Afstand houden
De voorzitter is blij dat de kantine weer open gaat. “Wij hebben een giga buitenterras en dito kantine, waar afstand houden geen probleem is en waar we zelfs met looprichtingen kunnen werken. We denken ook over buitenafgiftepunten voor de snacks en drankjes zodat de mensen niet naar binnen hoeven.”

Activiteiten
De club is ook weer begonnen met het plannen van activiteiten zoals de Meidendag, de Voetbal Driedaagse en oefenwedstrijden. “Ik vrees wel dat er voor de winterstop een vaccin of medicijn moet zijn, anders krijgen we gegarandeerd weer beperkingen. Niet zozeer met het voetballen zelf, maar wel voor het gebruik van de faciliteiten en de derde helft,” aldus Hans.

Nieuwe hoofdtrainer
Ook de nieuwe hoofdtrainer Niels Blom (38) uit Zaltbommel is blij dat de regels verder versoepeld worden. Hij is verweven met de club, hij speelde zelf in het eerste en was de laatste jaren trainer van het tweede elftal. “Nadat voor de tweede keer mijn kruisband afscheurde, heb ik me volledig op het trainersvak gestort. Mijn doel was om uiteindelijk trainer van het eerste van onze vereniging te worden,” vertelt Niels, die in het dagelijks leven werkzaam is als projectleider bij MB Afbouwmontage.

Van jongs af aan
Hij vindt het ‘het mooiste dat er is’ om als échte clubjongen het vlaggenschip te mogen gaan trainen. “De kers op de taart”, vindt hij. “Ik ken de meeste jongens natuurlijk al van kleins af aan, heb sommige spelers zelfs in de F-jes al onder mijn hoede gehad. Het is prachtig om nu zelf die gasten verder te laten ontwikkelen naar hopelijk een herkenbaar, Bommels getint team.”

Herkenbaar
Niels wil samen met mede-trainer Bert Ruijsch, Nelis Heesbeen en overige stafleden een herkenbaar team neerzetten. “Dat wil zeggen dat de mensen zich kunnen identificeren met het eerste team van Nivo Sparta, dat we aanvallend voetbal spelen uitgaand van eigen kracht. Dat de spelers trots zijn en dit ook uitstralen om op dat prachtige veld het rode shirt van Nivo Sparta aan te mogen hebben.”

Eerste Klasse
Het team bestaat komend seizoen voor 75 procent uit spelers die uit Zaltbommel komen en/of die er zijn opgeleid. De jongens die buiten Zaltbommel komen, wonen binnen tien minuten rijden van de club. “Gelukkig hebben we met Frenk Schaap en Glenn Schapendonk twee spelers die in de top van het amateurvoetbal hebben gespeeld. Die zullen de jonge gasten (gemiddeld 22 jaar oud) moeten begeleiden. We zijn er van overtuigd dat dit ook gaat gebeuren, zodat we met vertrouwen de eerste Klasse weer gaan betreden.”

Fotobijschrift:
Links trainer Niels Blom en rechts Hans van den Bighelaar. (foto: Marco Oomen)

Tags

nivo sparta,niels blom,hans van den bighelaar