bird
zondag 03 december | 23.58 uur

Na 220 duels in Hedel 1 is promotie Tim Quik's laatste doelstelling

10-05-2023 16:30
uur
Door: Marry Bouman
080523_TimQuik-LR
Tim Quik aan de bal in een duel met HRC'14. Archieffoto: Gerald van Zanten

HEDEL - Tim Quik stopt aan het einde van dit seizoen in het eerste elftal van Hedel. Een aderlating vinden ze het bij de vijfdeklasser. Maar de 29-jarige centrale verdediger die ruim tweehonderd duels speelde voor Hedel 1 is niet te vermurwen.

“Mijn besluit staat vast. Spelen in het eerste geeft veel verplichtingen. Het is moeilijk te combineren met mijn werk. Op dinsdag- en donderdagavond moet ik telkens racen naar de training. En er zijn ook nog andere prioriteiten waar ik de voorkeur aan geef”, vertelt de geboren Hedelnaar en man van de club.

Nacompetitie
“Vorig jaar heb ik ook getwijfeld maar omdat ik zo graag met mijn vrienden wilde blijven voetballen, ben ik toen nog doorgegaan”, klinkt er nog een vervolg uit de mond van de buurtsportcoach bij een GGZ-instelling. Hij speelde elf seizoenen bij ‘zijn club’ Hedel, al was er tussendoor wel een éénjarig uitstapje naar BLC in Den Bosch, zijn huidige woonplaats.

Voordat Quik zijn voetbalcarrière op niveau gaat afsluiten (hij gaat volgend seizoen in het tweede elftal spelen, red.) moet hij er nog wel even voor zorgen dat zijn club nacompetitie haalt om van daaruit een plaats in de vierde klasse te bemachtigen. Het toetje moet er komen via het behalen van de derde periode waarin de Hedelnaren momenteel samen met BZS op kop gaan.

Puzzelstukjes
De uitgangspositie is uitstekend. Twee keer winnen en dan is het toetje zeker binnen. Dat betekent zondag eerst DESO verslaan en zeven dagen later het alles-of-niets-duel met BZS tot een goed einde brengen. Quik heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. “We hebben al acht wedstrijden achter elkaar niet verloren. We spelen goed voetbal. Onder de groep is er ook veel zelfvertrouwen dat we nacompetitie halen.”

Hedel kende dit seizoen een goede start. Alleen de wedstrijden tegen de top vier waren moeilijk. Op een gegeven moment lag de tweede periode voor het grijpen. Die kans werd echter uit handen gegeven. “Gelukkig ging het na de winterstop lopen. Ineens vielen de puzzelstukjes op z’n plaats”, legt Quik de wederopstanding uit. Vooral de winst op HRC ’14 mocht er zijn.

Opvallend is overigens wel dat in 5B HRC ’14, RKVSC en nu ook Hedel, de drie clubs uit de Bommelerwaard, de dienst uitmaken. “Drie regioteams is wel heel mooi ja”, beaamt ook Quik die overigens RKVSC als favoriet voor de titel noemt. “Met die Bossche inbreng hebben ze daar meer ervaring.”

Onterecht
Voor Quik, die inmiddels 220 wedstrijden in Hedel 1 achter zijn naam heeft staan, zou uiteindelijke promotie een prachtige afsluiting zijn. “De laatste keer dat Hedel promoveerde speelde ik net bij BLC. Het jaar in de vierde klasse heb ik wel meegemaakt. Helaas duurde het maar één seizoen. De degradatie toen was zeer onterecht. We hadden ook veel pech”, herinnert hij zich.

Vierdeklasser worden is voor Hedel ook een interne doelstelling. “We willen graag een stabiele vierdeklasser worden.” Gezien de huidige samenstelling van het eerste elftal - een combi van ervaren spelers en jeugd, alsmede de nog aankomende jeugd - ziet de toekomst er onder leiding van de nieuwe trainer Fatah Hadouir best rooskleurig uit.

Beloofd
Terugblikkend op zijn voetballoopbaan benoemt Quik de huidige Alem-oefenmeester Ben Hoek als zijn beste trainer en Marco van Wordragen als zijn allerbeste jeugdtrainer. “Onder Marco zijn we twee keer kampioen geworden.”

Op de vraag of hij nog inzetbaar is als de nood aan de man komt, laat de clubman zijn hart spreken. “Ik heb Patrick Janse beloofd dat ik dan zal helpen.”

Tags

Tim Quik,VV Hedel