bird
donderdag 25 april | 08.38 uur

Motocrosser Davy Pootjes uit Ammerzoden maakt overstap naar koningsklasse

03-12-2021 15:17
uur
Door: Martin van Hemert
031221_DavyPootjes2-1
• Foto: aangeleverd

AMMERZODEN - Davy Pootjes rijdt volgend seizoen in de koningsklasse van de motorcross. In de MXGP - waarin Jeffrey Herlings de regerend wereldkampioen is - komt hij uit voor het JWR Honda Racing team.

De Ammerzodenaar kampte meer dan twee seizoenen met blessureleed. Na zijn zware armblessure, die hem bijna anderhalf jaar van de motor heeft gehouden, heeft Pootjes vorige week weer zijn eerste meters op de motor gemaakt.

Voorbereiden
Het gevoel was naar eigen zeggen goed en Pootjes ondervond geen hinder meer van zijn blessure. Dat is goed nieuws voor Pootjes, die de komende maanden zal gaan gebruiken om weer terug op zijn oude niveau te komen en zich zal gaan voorbereiden op het nieuwe hoofdstuk in zijn carrière, de MXGP-klasse.

Kans
Pootjes zelf is als vanzelfsprekend blij met de overstap naar de koningsklasse: "Ik ben heel blij dat ik van het JWR Honda Racing team de kans krijg om van start te gaan in de MXGP klasse. De nieuwe Honda ziet er geweldig uit en ik was erg onder de indruk na mijn eerste testrit met de motor. Ik kijk er erg naar uit om met het volledige JWR Racing Honda Racing team aan het werk te gaan. Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan", zo laat de 23-jarige coureur uit Ammerzoden weten. 

Naast de wedstrijden om het wereldkampioenschap MXGP - waarin hij vergezeld wordt door landgenoten als Herlings en Glenn Coldenhoff - zal Pootjes ook deelnemen aan de Dutch Masters of Motocross 500. 

 

Tags

motorcross,MXGP,Davy Pootjes