bird
vrijdag 29 maart | 03.25 uur

Mike, Huub, Geert en Vera nemen begin juni deel aan Alpe d'HuZes

09-05-2022 14:35
uur
Door: Martin van Hemert
090522_Bommelerwaard Cycling TeamLR-1
V.l.n.r: Huub van der Sluijs, Mike Schriever, Geert van der Sluijs en Vera de Koning. Foto: aangeleverd

BRUCHEM/ROSSUM - Vera de Koning uit Bruchem en Huub en Geert van der Sluijs en Mike Schriever uit Rossum gaan volgende maand voor de eerste keer in hun leven met de fiets de Alpe d'Huez beklimmen, in het kader van de inzamelingsactie Alpe d'HuZes. Een serieuze uitdaging voor het zogeheten Bommelerwaard Cycling Team.

Alle vier hebben ze zo hun eigen persoonlijke motivatie om op donderdag 2 juni voor de eerste keer in hun leven de mythische berg Alpe d'Huez te gaan beklimmen voor KWF Kankerbestrijding. Voor Mike, Huub (18) en Geert (20) staat de deelname in het teken van hun overleden opa's, voor Vera (19) zijn het juist haar twee tantes en de moeder van haar beste vriendin die kanker hebben of hebben gehad.
Dat brengt volgens Vera waarschijnlijk wel de nodige emoties met zich mee: "Ik denk dat de emoties eruit komen als je boven komt. Dan gaat er bij iemand wel iets knappen, denk ik, want sommigen hebben tegen hun opa gezegd; 'ik doe het voor jou'. Dan ga je er wel voor. En mijn tante die borstkanker heeft is er zelf bij. Dat maakt het voor mij ook wel heel bijzonder."

Adrenaline
Juist omdat de ziekte in de persoonlijke kring van de vier studerende vrienden heeft toegeslagen, besloten ze om de stoute (wielren)schoenen aan te trekken en zich op te geven voor Alpe d'HuZes, dat na twee coronajaren eindelijk weer door kan gaan. Vera heeft er in ieder geval zin in: "We hebben filmpjes gezien en verhalen gehoord van mensen die eerder hebben meegedaan. Allemaal zeggen ze dat de adrenaline ervoor zorgt dat je door kunt gaan wanneer het zwaar wordt. Het zal ook zeker zwaar worden, maar als je geld op wil halen, moet je er ook wel écht iets voor doen", is Vera van mening.
De voorbereidende trainingen zitten er inmiddels op. Zo is het team al tweemaal naar Limburg geweest en is ook de Ardennen een trainingsparcours geweest. In aanloop naar de Alpe d'HuZes trainen de leden zo'n drie á vier keer per week, maar een trainingsrit over de Utrechtse Heuvelrug of de Posbank is volgens Vera altijd mooi meegenomen. "Speciaal om het klimmen te trainen, want dat valt hier in de buurt niet mee. Hier is het alleen maar vlak." Glimlachend: "Je kunt hier hooguit af en toe een paar keer een dijkje of de Bommelse brug op rijden."

Het Bommelerwaard Cycling Team wil graag zoveel mogelijk geld voor KWF Kankerbestrijding inzamelen. Mensen die willen doneren kunnen dat doen via: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/BommelerwaardCyclingTeam 

Tags

Alpe d'HuZes