bird
woensdag 24 april | 18.56 uur

Leden van 'Mooie Boel' kunnen nu jeu de boulen op acht banen

06-09-2021 11:36
uur
Door: Britta Alink
Opening baan-5
• Wethouden van Hoften gooit de eerste boule. (Foto: aangeleverd)

ROSSUM - Met de onthulling van een nieuw welkomstbord heeft wethouder Erik van Hoften zaterdag de nieuwe banen van Jeu de Boules Club 'Mooie Boel' officieel geopend.

Al jaren speelt een groepje inwoners van Rossum en Hurwenen fanatiek jeu de boules. De eerste jaren onder andere in de Koningstraat, sinds 2010 op drie échte banen op het terrein van tennisvereniging Huros aan de Maarten van Rossumstraat.

Mooie Boel
In 2014 besloten Mathé Hoskam en Henk van Ommen het een beetje serieuzer aan te pakken en werd 'Mooie Boel' opgericht. Jarenlang speelde een klein groepje leden er met veel plezier. "Maar het was wel een beetje rommelig", vonden ze allebei. In de zomer van 2019 besloot Mathé om samen met Jan van Doorn aan de slag te gaan met uitbreiding van de banen. "We zijn reclame gaan maken en hadden al snel twintig leden bij elkaar", vertelt Mathé. Ook zochten ze sponsors en haalden ze de benodigde 11.000 euro binnen.

Baan
Daarmee kon het echte werk beginnen. De grond werd geëgaliseerd, er kwam een speciale onderlaag met daarop een grindlaagje. Bomen werden gekapt, wortels weggehakt en er kwam een mooi hekwerk rond de banen, grenzend aan de toekomstige voetbalvelden van HRC'14.

Vrijwilligers en bedrijven
"We hebben veel zelf gedaan en veel hulp gehad van vrijwilligers en bedrijven", vertelt Henk. Een stratenmaker heeft een mooi tegelpad langs de acht speelbanen aangelegd, er zijn speciale rekjes om de ballen op te leggen, zodat ook mensen met een rollator mee kunnen doen. Mathé heeft scorebordjes gemaakt en zijn dochter heeft het nieuwe logo en welkomstbord ontworpen, waarin de plattegronden van Rossum en Hurwenen subtiel verwerkt zijn. Dankzij een verlichtingsmast kunnen de leden in het vroege voorjaar en late najaar op de speelavonden maandag en donderdag gewoon tot een uur of negen doorspelen. In de winter wijkt 'Mooie Boel' uit naar de overdekte hal van de Kerkdrielse jeu de boulesclub.

Open dag
De club wil dit jaar of volgend jaar een keer een open dag te organiseren. Wie nu al vast iets wil weten over de club kan terecht op de mooie website: www.jbcmooieboel.eu

Wethouder Erik van Hoften opent nieuwe banen in Rossum (Foto: aangeleverd)

Gezellige drukte op de nieuwe baan op een zonnige middag. (Foto: aangeleverd)

Tags

Mooie Boel,rossum