bird
donderdag 28 maart | 19.02 uur

Kids clinic Pumptrack groot succes

10-12-2021 10:11
uur
pumptrack-1
• Bijna vijftig kinderen maakten gebruik van de mogelijkheid om Pumptrack een keertje uit te proberen. (Foto: Simone Rengeling)

ZALTBOMMEL – Bijna vijftig jonge fietsfanaten deden vorige week mee aan de kids clinic Pumptrack op het terrein van MHC Bommelerwaard.

De clinic was georganiseerd ter promotie van het NK Veldrijden 2022, dat in het weekend van 8 en 9 januari in Zaltbommel gaat plaatsvinden.

Een Pumptrack is een circuit met buiten- en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Het is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark.

Kennismaken
Kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar kennis konden op sportpark De Watertoren kennismaken met deze fietssport. Enkele rijders van Fietscrossclub Ammersoyen maakten ook graag gebruik van deze unieke mogelijkheid.

Laagdrempelig
Organisator Simone Rengeling kijkt met veel plezier terug op de clinic: “Heel gaaf om te zien hoeveel kinderen uit de omgeving kennis komen maken met een voor hen nieuwe sport. Het mooie aan zo’n clinic is dat het laagdrempelig is, de kinderen in een korte tijd nieuwe vaardigheden leren en met veel plezier in aanraking komen met de sport.”

Een Pumptrackbaan is niet alleen geschikt voor crossfietsen en mountainbikes, maar ook voor stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

Foto: Simone Rengeling

 

Tags

pumptrack,nk veldrijden