bird
maandag 11 december | 14.35 uur

Joost Roeland toegetreden tot de top van Aikibudo

02-11-2023 16:24
uur
Door: Britta Alink
021123-joostroeland.2326x1446x1
Joost Roeland (r) met Alain Floquet. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Joost Roeland van Budoschool Jishindo uit Zaltbommel is onlangs gepromoveerd tot de 5e dan Aikibudo. Door deze bijzondere promotie behoort Joost nu tot de top van Aikibudo in Nederland.

Joost kreeg de 5e dan overhandigd door niemand minder dan Alain Floquet. De 83-jarige Floquet is de grondlegger van Aikibudo en zelf in het bezit van de 9e dan. De overhandiging vond plaats na afloop van de Jubileumstage in Papendal, die was georganiseerd door de Judo Bond Nederland ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Aikibudo in Nederland.

Zelfvertrouwen
Aikibudo is een zelfverdedigingskunst gebaseerd op traditionele Japanse krijgskunst. Het is technisch en de sporters trainen zowel lichaam als geest. Het kent gezien de aard van de technieken geen wedstrijden. Jong en oud traint met elkaar, de sport is gericht op persoonlijke ontwikkeling. "Het is daarom een erg leuke manier om fit te blijven en helpt je om zelfvertrouwen uit te stralen", aldus Joost Roeland.

Een gratis proefles is mogelijk voor iedereen van 14 tot 60 jaar. Ouder/kindtrainingen zijn ook mogelijk. Meer informatie over Budoschool Jishindo is te vinden op de website: www.jishindo.nl

Tags

Joost Roeland,Aikibudo,Jishindo