bird
maandag 04 december | 00.34 uur

Inbraak bij clubhuis HSV Nieuw Leven: 'Er valt hier helemaal niks te halen'

21-09-2022 16:07
uur
Door: Martin van Hemert
190922_NieuwLeven-LR
Het clubgebouw is gevestigd aan de Beersteeg. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - Teleurstelling en woede overheersen bij de leden van visclub HSV Nieuw Leven in Zaltbommel. In hun kantine aan de Beersteeg is vorige week namelijk ingebroken. 

Het viel de leden van visclub HSV Nieuw Leven vorige week rauw op hun dak. In de Facebook-groep 'Een echte Bommelaar' werden foto's gedeeld dat er in het park ter hoogte van de fontein bij de Steenweg een kassa was gevonden. Het duurde vervolgens niet lang voordat duidelijk werd waar de kassa vandaan kwam, het was namelijk de buit na een inbraak in de kantine van HSV Nieuw Leven.

(Tekst loopt door onder de foto's van Stef Heesbeen)


Bij de inbraak werden de rolluiken compleet vernield. Voorzitter Janco Bakker baalt er flink van: "Onze kantine staat er nu ongeveer 24 jaar en er is nog nooit ingebroken. Per saldo is er dit keer niks meegenomen, maar er is natuurlijk wel een hoop schade. Je probeert het allemaal netjes te houden en dan gebeurt er zoiets vervelends, terwijl er hier helemaal niks te halen valt."

Beveiliging
Dat de visclub zijn uiterste best doet om het 'netjes' te houden, blijkt wel uit het feit dat er twee jaar geleden een grote renovatie heeft plaatsgevonden in het clubgebouw. Ten tijde van de inbraak was juist de buitenkant aan de beurt. "We zijn druk bezig met het vervangen van onderdelen en het schilderen van de buitenkant. We waren al van plan om de alarmen aan te passen, maar qua beveiliging kun je niet veel meer doen dan de rolluiken die er nu weer nieuw hangen", aldus Bakker, die volledig in het duister tast over in welke hoek de dader of daders moeten worden gezocht.

HSV Nieuw Leven heeft aangifte bij de politie gedaan naar aanleiding van de inbraak. Daarop is nog geen reactie ontvangen of de dader of daders in beeld zijn. De politie doet het verzoek om bij verdachte situaties te bellen op 0900-8844 of via Facebook een persoonlijk bericht te sturen.

Tags

HSV Nieuw Leven,visclub