bird
maandag 04 december | 02.10 uur

HRC'14 doet goede zaken in topper: 'Ambitie om te promoveren'

17-11-2022 12:13
uur
Door: Marry Bouman
141122_JannovDoornmalen-LR
Janno van Doornmalen (rechts) verspert een SSA/SJO VITA-speler succesvol de weg. Foto's: Gerald van Zanten

HURWENEN/ROSSUM - HRC’14 doet in de vijfde klasse B helemaal mee om de hoogste prijs. Het won zondag knap van koploper SSA/SJO VITA met 5-1 en is daarmee samen met de club uit Megen/Haren de lijstaanvoerder. 

Kampioen worden of promoveren, daar dromen ze bij HRC’14 van. Het moet maar weer eens gebeuren. De laatste keer was in het seizoen 2014/2015. De fusieclub pakte toen de titel. Het spelen in de vierde klasse duurde maar twee seizoenen en snel moest er weer worden afgedaald naar de kelderklasse (vijfde klasse), die dus nog steeds de omgeving is waar HRC’14 wekelijks zijn opwachting maakt.

Kansrijk
Linksachter Janno van Doornmalen, die zondag notabene de vijfde goal (5-1) voor zijn rekening nam, denkt dat de Hurwenen-Rossum-Combinatie dit seizoen een goede kans maakt om hogerop te geraken: “We hebben allemaal ambities om uit de vijfde klasse te vertrekken. Vorig seizoen hadden we al een goede groep maar was de selectie wat krapjes. Dat is dit seizoen wel anders. We hebben wat versterking gekregen en dus een bredere selectie. Ik zie het wel kansrijk in.”

(Tekst loopt door onder de foto's en video)

Van Doornmalen was in de thuiswedstrijd tegen VITA trefzeker vanuit een vrije trap. Hij tekende voor de laatste goal in het met 5-1 gewonnen duel.


Van Doornmalen - die in Boxtel zijn eigen elektronicazaak bestiert - wil het allemaal nog eens meemaken. De linksachter kent een mooie voorgeschiedenis. Hij groeide op in Alem waar hij ook in de jeugd speelde. Toen hij naar de senioren ging, monsterde hij aan bij Hurwenen en daar bleef hij hangen.

“Gerjo de Jong van het toenmalige vv Hurwenen is de boosdoener”, vertelt Van Doornmalen die nu in Rossum woont. “Van Gerjo kreeg ik een belletje en hij heeft me overgehaald om bij Hurwenen te komen voetballen. Ik heb het er altijd goed naar mijn zin gehad en dat is nu onder de vlag van HRC’14 nog steeds zo.”

Promoveren
Het vierdeklasserschap lag vorig seizoen trouwens voor het grijpen, maar HRC’14 faalde in de nacompetitie in het tweeluik met MVC uit De Mortel. Van Doornmalen heeft het nog haarscherp op het netvlies. “We verloren eerst de thuiswedstrijd met 0-1. In mijn optiek waren we de betere ploeg. In de uitwedstrijd ging het geweldig: we stonden met 0-3 voor. Helaas gaven we het in twintig minuten tijd weg en kwam MVC terug naar 3-3, wat voor hen voldoende was om te promoveren.”

HRC’14 mag dus nu op herhaling om het begeerde ticket te vergaren. Tot op heden gaat het best goed met als hoogtepunt die mooie driepunter van zondag. Van de zeven wedstrijden werd er slechts één keer verloren. En hoe: 0-6 thuis tegen Ophemert. “Heel vreemd. We waren niet onszelf. Een totale offday. Meer kan ik er niet over zeggen”, houdt de 30-jarige Rossumer het maar kort. De week erop stond HRC’14 er weer. Hedel werd in eigen huis met 0-4 verslagen.

Talenten
De Hurwenen-Rossum-Combinatie blijkt een goed huwelijk. "Absoluut”, onderstreept Van Doornmalen. De wedstrijden worden nog steeds afgewerkt op het oude complex van Hurwenen. Reikhalzend wordt er uitgekeken naar het vernieuwde complex in Rossum. "Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Gelukkig zit er nu schot in. Ze zijn al volle bak met de velden bezig”, hoopt hij dat zijn club gauw in Rossum mag acteren.

Van Doornmalen hoopt zelf nog een aantal jaren daar deelgenoot van te zijn. "Hopelijk kan ik nog een tijdje mee. Linksachter is voor mij een prima positie.” En lachend: "Meestal staan op die positie ook de grootste talenten.”

Tags

HRC'14,VITA,Janno van Doornmalen