bird
vrijdag 19 april | 04.44 uur

GVV'63 luidt noodklok over accommodatie 'zodat ze ons niet vergeten'

22-04-2022 08:41
uur
Door: Martin van Hemert
1r5_9500_DX_6341
Burgemeester Pieter van Maaren opende eind september het nieuwe kunstgrasveld. Archieffoto: Gijs van Tuijl

GAMEREN - Wanneer het ledenaantal van GVV'63 blijft toenemen zoals nu, dan kampt de voetbalvereniging op sportpark Maartenshof binnen vijf jaar met een tekort aan ruimte, tenzij er een extra veld bij komt. Dat stelt de club uit Gameren in een brief aan de informateurs van de gemeente Zaltbommel.

In 1987 is GVV'63 verhuisd naar de huidige locatie aan de Middelkampseweg. Op dat moment had de vereniging 200 leden en 2,5 veld tot haar beschikking. Inmiddels zijn er 450 leden en nog steeds 2,5 wedstrijdveld. GVV'63 telt inmiddels 22 teams en op basis van normen die opgesteld zijn door voetbalbond KNVB en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), zou de club minimaal vier velden moeten hebben, zo meldt GVV'63.

Vanaf 2007 lopen hierover gesprekken met de gemeente Zaltbommel, maar verder dan het hoofdveld dat vorig jaar is omgeturnd tot kunstgrasveld is het niet gekomen. Nu er een nieuwe coalitie gaat worden gevormd, wil GVV'63 de problematiek opnieuw onder de aandacht brengen, legt voorzitter Mari van Weelden uit: "Er zouden gesprekken gevoerd worden met de eigenaar van de grond naast ons complex, maar die zijn door corona nog steeds niet gevoerd. We willen nu als reminder laten weten dat ze ons niet vergeten."

Coronasteun
Behalve de wens over de uitbreiding, diende GVV'63 ook een aanvraag in voor een gift van 40.000 euro in het kader van coronasteun. Dat geld is bestemd voor de verbouwingskosten die zijn gemaakt tijdens een grootscheepse renovatie. "We wilden de verbouwing namelijk laten doen door onze eigen leden en vrijwilligers, maar toen corona kwam, werd dat steeds moeilijker, bijvoorbeeld vanwege de anderhalve meter en de maximale groepsgrootte. Daardoor werden we gedwongen om de boer op te gaan en professionals in te schakelen", licht Van Weelden toe.
De gemeente heeft de aanvraag overigens niet gehonoreerd; de 40.000 euro is en blijft een lening. "Dat viel ons rauw op ons dak. We overwegen om te kijken of we tegen die beslissing in bezwaar gaan", besluit de voorzitter.

Tags

GVV'63,sportpark Maartenshof,Mari van Weelden