bird
donderdag 25 april | 12.42 uur

Gemeente helpt GVV’63 met uitbreiding

16-03-2021 11:45
uur
Door: Britta Alink
voetbal-10-16
Foto: Adobe Stock

GAMEREN – Voetbalvereniging GVV’63 heeft meer ruimte nodig. Zo is er onder andere behoefte aan een extra trainingsveld. Gemeente Zaltbommel probeert te helpen.

Voor een extra veld is grond nodig. “We hebben geprobeerd grond te verwerven, maar dat is tot nu toe niet gelukt”, zegt wethouder Kees Zondag. “Dat gaat waarschijnlijk lang duren.”

Kunstgras
Daarom is nu besloten het hoofdveld te vervangen door een kunstgrasveld en het opknappen van de ruimte rondom het veld. “Kunstgras slijt minder snel zodat je het veld intensiever kunt gebruiken”, aldus Zondag. Volgens de wethouder groeit de club nog steeds en is dus ook het extra veld nodig naast de oplossing met het kunstgras. De gemeente blijft daar dus op inzetten.

Parkeerplaats
Op de planning staat ook uitbreiding van de parkeerplaats en de fietsenstalling.

Samenwerken
Zondag deelt een pluim uit aan de vereniging en de clubs van andere dorpen. “Ze zijn onderling aan het overleggen hoe ze kunnen samenwerken”, vertelt hij. “Bijvoorbeeld over gebruik maken van elkaars trainingsfaciliteiten. Ze luisteren naar elkaars problemen en bespreken mogelijkheden om elkaar te helpen. Dat vind ik een leuke ontwikkeling.”

Tags

gvv'63,voetbal gameren