27-07-2020 08:55
uur
florentine klein-2
• Florentine Dekkers met haar prijs. (foto: aangeleverd)

AMMERZODEN/HILVERSUM – Florentine Dekkers is afgelopen week tweede geworden bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2020.

De wedstrijden werden gespeeld op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum waar per leeftijdsklasse de beste 32 tennissers van Nederland deelnamen.

Na in het vóór-Corona-tijdperk in februari nog de finale behaald te hebben van het internationale ITF-toernooi Under 18 te Doorn bewees Florentine tijdens het NJK nog steeds heel goed op dreef te zijn.

Meisje t/m 16 jaar
In de categorie ‘Meisjes t/m 16 jaar’ bereikte ze na vier overwinningen knap de finale. De finale werd een ware ‘thriller’ waarin Florentine en haar opponente Anouk Koevermans (Berkel en Rodenrijs) elkaar werkelijk niets toegaven.

Spannend
Na een ruim drie uur durende, zeer spannende eindstrijd, met als uitslag 6-2 6-7(4) 6-7(5) eindigde Florentine als ‘runner up’.