bird
donderdag 26 mei | 06.43 uur

Eerste keer Bommelerwaardse winnaar 'Two Rivers Marathon'

26-04-2022 10:50
uur
Door: Martin van Hemert
250422_TwoRiversLR-1
De marathonlopers op de Singel in Zaltbommel. Foto: Gijs van Tuijl

BOMMELERWAARD – Met Sjoerd Swinkels uit Rossum kende de Two Rivers Marathon zondag voor het eerst een winnaar uit de Bommelerwaard.

Een derde plaats op de marathonafstand was er voor Mitchell Hamelijnck uit Zaltbommel. Hij finishte achter de Belg Michiel van Hooreweder. Marieke de Leede was met een finishtijd van 2.59.55 de snelste vrouw, een knappe prestatie, zeker gezien het feit dat dit haar eerste marathon was. Bij de Duo-marathon ging de overwinning naar team Ozosnel.

Zonovergoten
Het werd zondag een zonovergoten editie van de marathon, waarvan het parcours door de gehele Bommelerwaard voert. Onder de deelnemers was ook tweevoudig winnaar Wouter Decock uit België en Olympiër Greg van Hest, maar beiden moesten hun meerdere erkennen in Swinkels.

Door de storm en de diverse coronamaatregelen kon de Two Rivers Marathon de afgelopen twee jaar niet in reguliere vorm plaatsvinden. Aanvankelijk zou de Two Rivers Marathon overigens op 6 februari plaatsvinden, maar vanwege de op dat moment nog geldende coronamaatregelen was dat niet mogelijk. Daarom werd de marathon uitgesteld en verzet naar zondag 24 april. Met een totaal aantal van 500 deelnemers op de hele marathon was het de op vier na grootste marathon van Nederland.

Dankbaar
Waar normaal gesproken de kou en regen de deelnemers parten speelde, was het zondag juist de hitte in combinatie met de wind die zijn tol eiste, maar dat mocht voor de organisatie de pret zeker niet drukken. 
Zo is race director Michel Schoon bijzonder te spreken over het verloop van het evenement: "We kijken met heel veel tevredenheid terug. Het is echt zo verlopen zoals we hoopten, met ook veel toeschouwers langs het parcours en het weer zat ons gelukkig ook mee. Het was een superevenement, dat we met zijn allen hebben neergezet. Daar zijn we de deelnemers, de vrijwilligers en de sponsoren heel dankbaar voor."

Hardloopfeestje
Schoon vindt het daarnaast bijzonder dat de Bommelerwaardse invloed zo groot was, gezien de winst van Sjoerd Swinkels uit Rossum en de derde plaats voor Mitchell Hamelijnck uit Zaltbommel: "Dat is toch wel opvallend, want de Two Rivers Marathon is nog nooit gewonnen door iemand uit de Bommelerwaard. Het was ook mooi om te zien dat er zoveel mensen uit Zaltbommel zelf meededen, dat is gewoon super. En natuurlijk hadden we ook dit jaar weer de nodige buitenlandse lopers, maar de Bommelerwaard was dit jaar ook heel goed vertegenwoordigd. Daardoor werd het vanzelf een 'ons kent ons'-hardloopfeestje."

In tegenstelling tot de meest recente reguliere editie, vond het feest na afloop niet plaats in de binnenstad zelf, maar in de Kindertuin. Begin dit jaar werd de vergunning afgegeven om eenmalig het feest in de Kindertuin te houden en vergunningstechnisch was het daarna niet meer mogelijk om van locatie te veranderen. Wel mocht er alsnog een tent worden neergezet, waar een bandje voor de muzikale omlijsting en de nodige gezelligheid zorgde.

Cheques
Met de opbrengsten van het inschrijfgeld steunde de organisatie van de Two Rivers Marathon overigens twee goede doelen. Zowel het RopaRun-team Brandwijk Bommelerwaard Runners als het initiatief Run4Schools ontving een cheque ter waarde van 1750 euro.

Alle uitslagen en foto's van de Two Rivers Marathon zijn te vinden op de website: www.tworiversmarathon.nl

Tags

Two Rivers Marathon,Sjoerd Swinkels,Michel Schoon

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-kopie-ren
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px