bird
donderdag 26 mei | 06.33 uur

DSC-held Bas Vos: 'Derde keer dat ik in de derby tegen Alem de winnende maak'

13-05-2022 11:00
uur
Door: Marry Bouman
090522_BasVosLR-2
Invaller Bas Vos was met twee doelpunten het goudhaantje voor DSC tegen Alem. Foto: Gerald van Zanten

ALEM/KERKDRIEL - Niet alleen in de Eredivisie was het afgelopen weekend 'super sunday' met AZ-Ajax en Feyenoord-PSV; ook in het Bommelerwaardse amateurvoetbal was het genieten geblazen.

In de derde klasse C stond er met de derby tussen Alem en DSC namelijk een affiche op het programma om de vingers bij af te likken. Het werd een boeiende confrontatie, waarin het kwakkelende DSC aan het langste eind trok. 'We zitten ineens op 22 punten en dat geeft een boost.'

Het voetbalduel Alem-DSC trok zondagmiddag meer dan 600 toeschouwers naar sportpark De Oude Maas aan de Jan Klingenweg. De confrontatie tussen de buren was een waar spektakelstuk met uiteindelijk DSC als de eindwinnaar (2-3). DSC-spits Bas Vos (30) vervulde een bijzondere hoofdrol. Als invaller deed hij met twee goals in de slotfase Alem de das om.

Geheim wapen
Alem tegen DSC betekent altijd een mooie entourage. Deze keer zorgden de beide supportersgroepen ook weer voor het nodige vuurwerk en sfeer. Sportief gezien kijkt Alem dit seizoen naar boven en moet grotere broer DSC nadrukkelijk de andere kant op kijken. 

Voorafgaand aan zondag had Alem bij winst direct richting de tweede plaats (waarschijnlijk goed voor nacompetitie op het eind, red.) kunnen opstomen en had DSC bij verlies nog nadrukkelijker op de onderste regionen moeten letten.

Een kwartier voor tijd had Alem nog de beste papieren voor de winst. Het koesterde een 2-1 voorsprong en leek op weg om DSC, net als in de eerste wedstrijd, weer te verschalken. Het pakte anders uit. De bezoekers brachten met Bas Vos een soort geheim wapen in. De spits zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de punten mee naar Kerkdriel gingen (2-3).

Verrassing
De titel ‘Man of the match’ ging daardoor na afloop terecht naar Bas Vos. “Dit is de derde keer dat ik tegen Alem de winnende goal maak”, vertelt de goalgetter enthousiast. 

Zijn verhaal is bekend. De DSC’er kampt met een slepende heup/liesblessure. De medici weten er (nog) geen raad mee. Misschien dat een MRI-scan binnenkort meer duidelijkheid gaat bieden, maar door die blessure kan Vos hooguit een half uurtje mee doen. 

Extase
Tegen Alem begon hij ook weer op de bank maar had hij trainer Robin Verheijden wel te kennen gegeven dat áls hij in mocht vallen, dat hij er zou staan. En hij stond er. In het laatste kwartiertje draaide Bas Vos het duel om en bracht op die manier de DSC-aanhang in extase.

“Dit is echt een verrassing om zo in te vallen. Bij de eerste goal draaide ik lekker weg en de tweede maakte ik van achter mijn standbeen. Deze zege is belangrijk. We zitten ineens op 22 punten en dat geeft een boost. Ik ben er van overtuigd dat wij nu nog meer punten gaan halen”, stelt Vos, die op het veld van Alem zijn 143e en 144e doelpunt voor DSC maakte. “Ik had dit seizoen gezegd dat ik graag aan de 150 kom”, lacht Vos.

Pijnlijk
Feest bij DSC dus, maar ook teleurstelling bij de thuisclub. “Een pijnlijk verlies”, zegt Alem-aanvoerder Bart van Lent (31). “Ik had graag dit seizoen zes punten van DSC gepakt. In de eerste helft controleerden we de wedstrijd en toen we net voor rust de 1-0 maakten, gingen we lekker de kleedkamer in. Maar DSC wijzigde na rust van tactiek en door dat nieuwe strijdplan van hen raakten wij de grip kwijt.”

Bart van Lent en Bas Vos zijn echte clubjongens. Ze bleven altijd hondstrouw aan hun roots. Bart van Lent maakte met Alem de opmars mee van de vijfde naar de derde klas. Heeft hij nooit het idee gehad om het elders te gaan proberen? “Nee. Geen behoefte aan gehad en nog steeds niet”, is hij duidelijk. 

“Alem is en blijft mijn cluppie. Waarschijnlijk wordt dit wel mijn laatste jaar in het eerste. Het is moeilijk te combineren met twee jonge kindjes en mijn baan. Ik twijfel enorm of ik stop of nog een jaar doorga.”

Stapje terug
Voor Vos was een andere club ook nooit een optie. “Ik ben dikwijls gebeld, maar nee hoor, DSC is mijn club. Mijn vader heeft in het eerste gestaan, mijn opa is een fanatiek supporter en mijn neefje Jip (7) is ook één en al DSC. Dat is toch veel mooier dan elders te gaan voetballen.” 

De kans is heel groot dat Vos - of er moet iets positiefs uit de MRI-scan komen - ook aan zijn laatste seizoen bezig is. “Ik heb anderhalve maand geleden aangegeven een stapje terug te doen. Dat heeft alles te maken met die slepende blessure”, besluit ‘Voske’.

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-kopie-ren
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px