bird
vrijdag 09 december | 23.46 uur

Clinics en trainingen om MTB-parcours aan de Ketelsteeg nieuw leven in te blazen

09-11-2022 13:49
uur
Door: Martin van Hemert
260922_MTBparcours-LR
Het bestuur kon het onderhoud niet meer uitvoeren, waardoor alle activiteiten stil kwamen te liggen. Foto: Joost Broeksteeg/Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - Onder andere clinics en trainingen moeten het mountainbike-parcours aan de Ketelsteeg in Zaltbommel meer onder de aandacht gaan brengen.

Sinds vier jaar heeft de Bommelerwaard de beschikking over een mountainbike-parcours. Mede door corona is de animo daarvoor stilgevallen. Daar kwam bovenop dat het bestuur van stichting MTB Bommelerwaard eind september liet weten de taken neer te leggen.

Makkelijker
Doordat de mountainbikebaan niet meer actief werd beheerd, is het terrein voor onbepaalde tijd gesloten, maar nu onderneemt Edwin Poot - zelf actief mountainbiker en al vanaf het begin af aan betrokken bij de (aanleg van de) mountainbikebaan - een poging om de draad weer op te pakken.

Zo zoekt hij vrijwilligers die af en toe mee willen helpen met onderhoud van het parcours en mensen die de stichting MTB Bommelerwaard een doorstart willen geven. Ook wordt er gepleit om de route op stukken wat makkelijker te maken, zodat ook beginnende fietsers en kinderen er gebruik van kunnen maken.

Aantrekkelijker
Om de baan nog wat verder onder de aandacht te brengen, gaan er daarnaast clinics en trainingen worden verzorgd én er wordt gekeken of er aan het parcours een klein route kan worden gemaakt zodat het wat aantrekkelijker wordt om er naar toe te gaan.

Wie meer informatie wil of zich wil aanmelden kan het beste een appje of smsje sturen naar 06 20144894. Mailen kan naar: mtbzaltbommel@gmail.com.

Tags

Mountainbike,Ketelsteeg,MTB Bommelerwaard,Edwin Poot

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie