bird
donderdag 11 augustus | 00.46 uur

BZC'14 ongelukkig met nieuwe indeling: 'Proberen in 4F ingedeeld te worden'

12-07-2022 10:14
uur
Door: Marry Bouman
voetbal-1
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - De nieuwe competitie-indeling in het amateurvoetbal heeft voor de clubs in de Bommelerwaard weinig opzienbarends teweeggebracht. Alleen eersteklasser Nivo Sparta krijgt te maken met een groot aantal nieuwe clubs. Het naar de vierde klasse gedegradeerde BZC’14 betreurt het dat het de derby’s met Kerkwijk en Well mist.

Voor Nivo Sparta zijn de nieuwe gezichten allen provinciegenoten. Zo treffen de Zaltbommelaren Achilles'29, DUNO D, Bennekom, Scherpenzeel, DTS'35 en DZC'68. Laatstgenoemde club komt uit Doetinchem en is een vreemde eend in de bijt.

Nivo Sparta-verdediger Jordi Ruijsch voorziet een uitdagende en leuke competitie. "Gerenommeerde tegenstanders. En ik geloof dat alles wat uit de hoofdklasse is gedegradeerd, bij ons is terechtgekomen”, lacht Ruijsch. "Ik denk dat het een sterke competitie is. Gelukkig zitten LRC, Sliedrecht en Almkerk er ook nog bij. Toch nog iets regionaals.” Bijzonder vindt Ruijsch ook dat er maar dertien clubs in 1C zitten. "Dat is even wennen.”

Voor Roda Boys verandert er in 2H niet gek veel. Wel vier nieuwkomers: Alblasserdam, GRC 14, Streefkerk en Papendrecht. Ook in 3E verandert er weinig voor GVV'63. Nieuw voor de geel-zwarten zijn DESK en Dongen.

'Pittige uitdaging'
Kerkwijk en Well moeten in 4F het Brabantse land in, maar BZC'14 - waar trainer Lenard Weber veel nieuwe spelers begroet - moet in 4E echter de Waal over. "Een pittige uitdaging voor ons. Een sterke klasse”, stelt Weber, die met zijn nieuwe groep kwalitatief gegroeid is. Het ontbreken van de derby's met Kerkwijk en Well doet pijn. "Er wordt nog wel bij de KNVB geprobeerd om toch in 4F ingedeeld te worden. De spelers willen dit ook graag”, aldus Weber.

Zondagclubs
Bij de zondagclubs blijft veel bij het oude. Alem en DSC zitten weer in dezelfde klasse (3E) en mogen weer hun derby's spelen. Jan van Arckel blijft ook in vertrouwde omgeving (4E) en dat geldt ook voor de vijfdeklassers Hedel, HRC'14 en RKVSC.

Tags

amateurvoetbal,competitie-indeling