bird
woensdag 07 juni | 20.20 uur

Avondvierdaagse Bommelerwaard trok iedere dag 1300 wandelaars

13-07-2022 15:07
uur
Door: Martin van Hemert
110722_4daagseLR
Tijdens de intocht op vrijdagavond was het een drukte van belang in de Bommelse binnenstad. Foto: Mariëlle Pelle

BOMMELERWAARD - Aan de Avondvierdaagse in de Bommelerwaard hebben van 5 tot en met 8 juli iedere avond ongeveer 1300 wandelaars deelgenomen. Daarmee spreekt de organisatie van een succesvolle editie.

De Avondvierdaagse werd voor het laatst georganiseerd in 2018. Daarna kon het Rode Kruis de organisatie na zo’n veertig jaar niet meer rond krijgen en werd de stekker eruit getrokken. 

Nieuw leven
Vier enthousiastelingen pakten het initiatief vorig jaar weer op en hebben het evenement nieuw leven ingeblazen. Voorheen werd de Avondvierdaagse gehouden in de maand mei, maar nu werd er gekozen voor de eerste week van juli, een week of twee voor de zomervakantie. 

Vrolijk
De startlocaties waren dit jaar op dinsdag in Kerkdriel bij De Kreek, woensdag in Brakel bij voetbalvereniging BZC’24, donderdag in Hedel bij ’t Gelre’s End en op de laatste dag in Zaltbommel bij De Verdraagzaamheid. De eerste dag met start bij De Kreek in Kerkdriel smaakte volgens de organisatie dan ook direct naar meer: "Vrolijke mensen, zingende kinderen en heerlijk weer." Elke avond liepen er ongeveer 1300 wandelaars mee, verdeeld over routes van vijf of tien kilometer. 

Vol sfeer
De finale was als vanouds, groots, gezellig, vol sfeer en trok veel publiek naar de historische binnenstad van Zaltbommel. Voor de lopers was het thema tijdens de vrijdagavond van de intocht 'Hawaii'. Dit thema werd door alle deelnemers op creatieve wijze uitgedragen. De prijs van enthousiasme ging naar twee verschillende scholen. Basisschool De Bron in Bruchem en de Willem van Oranjeschool in Brakel gingen er met die prijs vandoor. Foto's van de vier avonden en meer informatie is te vinden op de website: www.a4dbommelerwaard.nl

Tags

Avondvierdaagse