bird
woensdag 24 april | 05.50 uur

Alemse amazone Jill Bogers gooit hoge ogen in Subli Cup

21-12-2021 09:17
uur
Door: Martin van Hemert
201221_JillenLennox-1
• Jill en Lennox US. Foto: aangeleverd

ALEM - Jill Bogers heeft recentelijk goede zaken gedaan in de strijd om de zogeheten Subli Cup, een wedstrijd voor jonge paarden van 4 en 5 jaar oud. 

Die competitie bestaat uit selectiewedstrijden (zowel indoor als outdoor), een halve finale en een finale. De amazone uit Alem wist met Lennox US de wedstrijd in Werkendam te winnen en in Houten werden ze in een sterk deelnemersveld knap tweede.

Gekwalificeerd
Hiermee waren ze ruimschoots door naar de halve finale in Harmelen waar ze de vijfde plek wisten te bemachtigen. Daardoor heeft de Alemse zich gekwalificeerd voor de finale die naar verwachting wordt gehouden tijdens Jumping Amsterdam in januari 2022.

Droom
Bogers - die haar paard Lennox US, mag uitbrengen voor eigenaren Joop en Renate van Uytert en de Familie Wilschut - noemt het 'een droom die uitkomt om daar te mogen rijden'. Met Lennox US was de jonge amazone uit Alem eerder dit jaar ook al succesvol. Het duo werd namelijk Brabants kampioen en Nederlands kampioen in de klasse M2.

Een jaar geleden publiceerde Bommelerwaardgids een uitgebreid interview met Jill Bogers over haar ervaringen en haar doelstellingen.

Tags

Subli Cup,amazone,Jill Bogers