bird
maandag 04 december | 01.35 uur

25e editie Van Voorden snelschaakkampioenschap op 3 juni

11-05-2023 15:11
uur
Door: Martin van Hemert
080523_snelschaaktoernooi-HansHeiligers-LR
Sfeerbeeld van het snelschaaktoernooi van enkele jaren geleden. Foto: Hans Heiligers

BOMMELERWAARD - Traditiegetrouw staat op de eerste zaterdag van juni het Van Voorden Snelschaakkampioenschap van de Bommelerwaard op het programma.

De organisatie - schaakvereniging Bommelerwaard - viert een jubileum, want het is op zaterdag 3 juni alweer de 25e editie van het toernooi dat in Ons Trefpunt in Nieuwaal wordt gehouden.

Internationaal
Door de jaren heen heeft het toernooi steeds een internationaal tintje gehad. Er deden regelmatig schakers mee uit België, Duitsland en eenmaal zelfs uit Italië. Voor de editie van dit jaar is dat niet anders. Onder de reeds aangemelde deelnemers zijn twee grootmeesters: oud-Nederlands kampioen Erik van den Doel en de in België woonachtige, maar uit Georgië afkomstige Alexander Dgebuadze, die het toernooi in 2016 al eens heeft gewonnen. Ook zijn er weer aanmeldingen uit Duitsland en België.

Inmiddels hebben zich al 44 schakers aangemeld, waaronder de winnaars van de laatste vier edities. Meer info over het toernooi en de vereniging is verkrijgbaar via secretaris Arnold Braam (06-20120801) of via email: a.braam@hccnet.nl of met wedstrijdleider Wim van Oostrum (06-27081997).

Tags

Van Voorden Snelschaakkampioenschap