over ons | adverteren | sitemap | contact

Sluiting Café de Droom noodzaakt tot aanpassing Jeugdcarnaval


Deel deze pagina

KERKDRIEL - Café de Droom zal met de Carnaval in Kerkdriel niet geopend zijn door omstandigheden. Door de verbouwing van voormalig Feestcafe de Kroon daalt het aantal horeca gelegenheden van 6 naar nog slechts 4. Met name de jeugdige carnavalsvierders leken daar de dupe van te gaan worden. Horecaondernemers, Gemeente Maasdriel, de Teskesdurperroad en de organisatie van de Teskesdurperfeesttent sloegen de handen ineen om binnen enkele dagen een oplossing te forceren.

Carnaval zit weer in de lift in Kerkdriel. De bezoekersaantallen tijdens carnaval, de kroegentocht, het Familiecarnaval en ook in deelnemer aan de optochten is gegroeid de afgelopen jaren. Het aantal Horecagelegenheden in Kerkdriel laat echter een andere beweging zien. Komende carnaval zou Café de Kroon al gepland dicht zijn door een verbouwing. Dit was traditioneel dé plek waar de jeugd vanaf 16 jaar carnaval viert. In aanloop naar carnaval is hierover overleg gevoerd met de resterende horeca ondernemers. Met name Café de Droom zou het grootste deel van deze jeugd zou opvangen en het programma daarop aanpassen. De overige horeca gelegenheden zaten al vol tijdens carnaval of richten zich op ander publiek.

Afgelopen maandag 25 februari werd duidelijk dat Café de Droom niet open is met carnaval door omstandigheden. Hoe spijtig dit bericht ook, er moest snel actie worden ondernomen. Voorzitter Jeroen van Leeuwen van de Teskesdurperroad vertelt: zowel de jeugd vanaf 16 jaar maar ook de horeca ondernemers voorzagen problemen. Grote toestroom bij bepaalde horeca gelegenheden wat uiteindelijk tot teleurstelling gaat leiden aan de deur als je niet binnen wordt gelaten met alle negativiteit die dat met zich mee brengt. Daar zit uiteindelijk helemaal niemand op te wachten.

Na overleg tussen horecapartners, Gemeente Maasdriel en de organisatoren van carnaval in Teskesdurp is unaniem besloten om de jeugd vanaf 16 jaar te faciliteren in de Teskesdurperfeesttent. Sinds 2018 wordt daar Jeugdcarnaval georganiseerd, primair gericht op de doelgroep van 11 tot 15 jaar oud. Na het wegvallen van 1/3 van de horeca gelegenheden is deze maatregel noodzakelijk om te voorkomen dat de jeugd noodgedwongen het carnaval buiten Maasdriel carnaval moet vieren.

Het jeugdcarnaval in de Teskesdurperfeesttent wordt op enkele punten aangepast. Doordat er meer publiek wordt verwacht in een bredere leeftijdscategorie zal het aantal beveiligers worden verhoogd. Aan de deur wordt gecontroleerd op leeftijd (ID verplicht!!) en zijn leeftijdsbandjes verplicht met het oog op alcohol verkoop in de tent. Er zal een zerotolerance beleid zijn voor gebruik van alcohol onder de 18! Ouders zijn nog steeds niet welkom. De organisatie stelt alles op alles op het carnaval voor de gehele doelgroep gezellig maar ook veilig te organiseren. We hopen op begrip van alle jeugdige carnavalsvierders en hun ouders.
Datum
28 februari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Carnaval in Teskesdurp (Kerkdriel)
Carnaval in Teskesdurp (Kerkdriel)
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden