over ons | adverteren | sitemap | contact

Sluiting Café de Droom noodzaakt tot aanpassing Jeugdcarnaval


Deel deze pagina

KERKDRIEL - Café de Droom zal met de Carnaval in Kerkdriel niet geopend zijn door omstandigheden. Door de verbouwing van voormalig Feestcafe de Kroon daalt het aantal horeca gelegenheden van 6 naar nog slechts 4. Met name de jeugdige carnavalsvierders leken daar de dupe van te gaan worden. Horecaondernemers, Gemeente Maasdriel, de Teskesdurperroad en de organisatie van de Teskesdurperfeesttent sloegen de handen ineen om binnen enkele dagen een oplossing te forceren.

Carnaval zit weer in de lift in Kerkdriel. De bezoekersaantallen tijdens carnaval, de kroegentocht, het Familiecarnaval en ook in deelnemer aan de optochten is gegroeid de afgelopen jaren. Het aantal Horecagelegenheden in Kerkdriel laat echter een andere beweging zien. Komende carnaval zou Café de Kroon al gepland dicht zijn door een verbouwing. Dit was traditioneel dé plek waar de jeugd vanaf 16 jaar carnaval viert. In aanloop naar carnaval is hierover overleg gevoerd met de resterende horeca ondernemers. Met name Café de Droom zou het grootste deel van deze jeugd zou opvangen en het programma daarop aanpassen. De overige horeca gelegenheden zaten al vol tijdens carnaval of richten zich op ander publiek.

Afgelopen maandag 25 februari werd duidelijk dat Café de Droom niet open is met carnaval door omstandigheden. Hoe spijtig dit bericht ook, er moest snel actie worden ondernomen. Voorzitter Jeroen van Leeuwen van de Teskesdurperroad vertelt: zowel de jeugd vanaf 16 jaar maar ook de horeca ondernemers voorzagen problemen. Grote toestroom bij bepaalde horeca gelegenheden wat uiteindelijk tot teleurstelling gaat leiden aan de deur als je niet binnen wordt gelaten met alle negativiteit die dat met zich mee brengt. Daar zit uiteindelijk helemaal niemand op te wachten.

Na overleg tussen horecapartners, Gemeente Maasdriel en de organisatoren van carnaval in Teskesdurp is unaniem besloten om de jeugd vanaf 16 jaar te faciliteren in de Teskesdurperfeesttent. Sinds 2018 wordt daar Jeugdcarnaval georganiseerd, primair gericht op de doelgroep van 11 tot 15 jaar oud. Na het wegvallen van 1/3 van de horeca gelegenheden is deze maatregel noodzakelijk om te voorkomen dat de jeugd noodgedwongen het carnaval buiten Maasdriel carnaval moet vieren.

Het jeugdcarnaval in de Teskesdurperfeesttent wordt op enkele punten aangepast. Doordat er meer publiek wordt verwacht in een bredere leeftijdscategorie zal het aantal beveiligers worden verhoogd. Aan de deur wordt gecontroleerd op leeftijd (ID verplicht!!) en zijn leeftijdsbandjes verplicht met het oog op alcohol verkoop in de tent. Er zal een zerotolerance beleid zijn voor gebruik van alcohol onder de 18! Ouders zijn nog steeds niet welkom. De organisatie stelt alles op alles op het carnaval voor de gehele doelgroep gezellig maar ook veilig te organiseren. We hopen op begrip van alle jeugdige carnavalsvierders en hun ouders.
Datum
28 februari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Carnaval in Teskesdurp (Kerkdriel)
Carnaval in Teskesdurp (Kerkdriel)
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden