over ons | adverteren | sitemap | contact

Sloop kassen Kerkdriel en Nieuwaal


Deel deze pagina

foto: Het (omgeploegde) perceel aan de Hogeweg 5, waar ruimte komt voor toekomstige glastuinbouw

REGIO - Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) zet zich in om de glastuinbouw en paddenstoelenteelt in de Bommelerwaard te concentreren in zeven tot acht intensiveringsgebieden. In deze concentratiegebieden kunnen tuinbouwbedrijven zich duurzaam en grootschalig ontwikkelen. In oktober werd er op drie locaties in intensiveringsgebieden een kas gesloopt om ruimte te maken voor toekomstige tuinbouwinitiatieven.

Sprokkelen in Kerkdriel
In oktober is gestart met het afbreken van een kas ter grootte van circa 1,6 ha plus bedrijfsgebouwen en overige bouwwerken aan de Ganzenweg te Kerkdriel. De kassen zijn “gesprokkeld” als voorwaarde voor een subsidie die begin 2018 is toegekend aan een derde partij in het kader van de Verplaatsingsregeling Glastuinbouw van de provincie Gelderland.
De kas is verkocht en wordt op een locatie elders in het buitenland hergebruikt. De grond aan de Ganzenweg wordt ingezet ten behoeve van verdere herstructurering van intensiveringsgebied de Grote Ingh.

Na de sloop aan de Ganzenweg wordt er ook een kas ter grootte van ongeveer 0,3 ha aan de Berm in Kerkdriel gesloopt (onder dezelfde regeling en voorwaarden als bij de Ganzenweg).

Ruimte voor nieuwe glastuinbouw in Nieuwaal
PHTB heeft recent in het intensiveringsgebied een perceel aan de Hogeweg 5 te Nieuwaal verworven om ruimte te creëren voor een nieuwe glastuinbouwontwikkeling. De sloop van de huidige kas op deze locatie is voor het grootste deel in oktober gebeurd. Tot het moment van herontwikkeling zal de locatie tijdelijk worden uitgegeven in beheer aan een lokale agrariër. De bestemming van de reeds aanwezige woning aan de Hogeweg 5 verandert van bedrijfsgebruik naar ‘plattelandswoning’ zodat deze in de toekomst ook los van een nieuw bedrijf gebruikt kan worden.


Datum
3 november 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wat is versprokkeling?
Kleine of verouderde bedrijven worden afgebroken door tuinders die in investeringsgebieden willen uitbreiden; zij 'sprokkelen' zo ruimte voor grote nieuwe kassen bij elkaar.

Waarom de keuze voor intensivering glastuiwbouw?
De provincie Gelderland stimuleert een toekomstbestendige glastuinbouw en vindt het daarom van belang dat er kaders zijn waarbinnen deze ontwikkeling kan plaatsvinden. Verplaatsen naar een intensiveringsgebied levert voor de bedrijven schaalvoordelen op. Bijvoorbeeld op het gebied van voorzieningen, infrastructuur en duurzaamheid (water, energie, verkeersveiligheid). Hierdoor kunnen bedrijven zich op de nieuwe locatie beter ontwikkelen. Er zijn twee glastuinbouwontwikkelingsgebieden in Gelderland: Bergerden – Huissen en de Bommelerwaard. Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard voert de herstructurering van de glastuinbouw uit in dit gebied.
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden