over ons | adverteren | sitemap | contact

Sinterklaasjournaal Zaltbommel


door onze speciale verslaggever Robert Schimmer


Deel deze pagina

Jan van den Berg
Sinterklaas in het Pietenhuys!
Door: Robert Schimmer, dinsdag 27 november 2012

Afgelopen zaterdag was het Pietenhuys aan de Gamerschestraat 32a in Zaltbommel voor het eerst open voor de kinderen en hun ouders. Het was erg druk en veel ouders gebruikten hun kinderen om ook maar even in het Pietenhuys te mogen komen kijken bij de Zwarte Pieten en dat was erg gezellig!

De kinderen konden o.a. Speculaaspoppen versieren. Er was een echte Pieten Lounge hoek, hier konden kinderen en ouders uitrusten en boeken lezen. Er was zelfs een Voorlees Piet.

Komende zaterdag 1 december is het Pietenhuys ook weer geopend van 11:00 uur tot 15:00 uur. Natuurlijk zijn de Zwarte Pieten er ook en kunnen kinderen weer leuke spelletjes doen. Vanaf 13:00 uur zal Sinterklaas ook op bezoek komen! Alle kinderen kunnen dan met Sinterklaas op de foto en een handje en/of verlanglijstje geven. Sinterklaas kijkt er erg naar uit om alle kinderen weer te zien in het Pietenhuys.
Voor meer info: www.Sinterklaaszaltbommel.nl

Brand op pakjesboot van Sinterklaas!
Door: Robert Schimmer, zondag 18 november 2012

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. Traditiegetrouw komt hij dan ook gelijk door naar Zaltbommel.

Er waren veel kinderen naar de haven gekomen om Sinterklaas te verwelkomen. De kinderen schrokken toen ze zagen dat de boot van Sinterklaas begon te roken! Gelukkig was de brandweer snel bij de pakjesboot om de brand te blussen!

Doordat de grote boot dit jaar niet naar Nederland kon komen had Sinterklaas te weinig pepernoten meegenomen. Hierdoor moesten de Bakpieten extra pepernoten bakken. Er waren zoveel vrolijke en enthousiaste kinderen dat de Bakpieten helemaal vergeten waren dat ze nog pepernoten aan het bakken waren. Hierdoor vloog de oven in brand. Dankzij het harde roepen van de kinderen was de brandweer heel snel bij de boot en kon zo de brand blussen.

Gelukkig kon de bezorgde burgemeester Sinterklaas gewoon verwelkomen op de kade. Hierna ging Sinterklaas op zijn paard Amerigo achter de vrolijke muziek van de Mispelkrakers aan naar de markt. Hier werd de geschrokken Sinterklaas toegezongen door de kinderen en officieel welkom geheten door de burgemeester.

De Bakpieten kregen kookles en gelukkig ging het bakken van de pepernoten daarna wel goed!

Hierna bleef de Sinterklaas muziek over de markt klinken en de vrolijke Zwarte Pieten speelden met de kinderen terwijl zij wachtten om Sinterklaas een handje en verlanglijstjes te geven. De kinderen gingen met een lekkere snoepzak weer naar huis!

Voor foto’s en informatie kunt u kijken op http://sinterklaaszaltbommel.blogspot.nl/

Zwarte Pieten in het Pietenhuys!
Door Robert Schimmer, maandag 19 november 2012

De Zwarte Pieten hebben dit jaar een nieuw Pietenhuys! Het Pietenhuys bevindt zich in de Gamerschestraat 32a in Zaltbommel.

Alle kinderen uit Nederland zijn van harte welkom om te komen kijken waar de Zwarte Pieten wonen wanneer ze in Zaltbommel zijn!

Er zijn allerlei spelletjes zoals onder andere speculaaspop versieren. Natuurlijk zijn de Zwarte Pieten er ook en kunnen de kinderen verlanglijstjes afgeven. Er zijn zelfs Zwarte Pieten die speciale kunstjes hebben geoefend om aan de kinderen te laten zien.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.sinterklaaszaltbommel.nl

Sinterklaasintocht Zaltbommel
Donderdag 25 oktober 2012

Op 17 november verwacht Sinterklaas met zijn Pieten aan te komen in de haven van Zaltbommel. Het belooft weer een groot feest te worden. Om 14:00 uur wordt de pakjesboot verwacht in het nieuwe gedeelte van de Haven van Zaltbommel.

Naast de muziek die door de vele boxen zal klinken zal er ook weer muzikale ondersteuning zijn van de Mispelkrakers. Onze verslaggever zal verslag doen van de gebeurtenissen tijdens de aankomst.

Hierna zal de Sint op zijn paard onder begeleiding van de harmonie en natuurlijk zijn Pieten via de Waterstraat naar het Gemeentehuis gaan. Hier kunnen de kinderen Sinterklaas een handje komen geven en natuurlijk hun verlanglijstjes afgeven!
Bron:
Robert Schimmer & Piet Roberto
Datum
17 november 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›


Brand op de pakjesboot!


Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse...


't Pietenhuys is dit jaar in de Gamerschestraat.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden