over ons | adverteren | sitemap | contact

Sint-Maartenskerk straalt in het duister


Deel deze pagina

Van verre zichtbaar staat binnen de wallen van de stad Zaltbommel het historische monument de Sint-Maartenskerk. De contouren van de kerk zijn straks in de avond nog beter te zien zijn. De aanlichting van de kerk wordt namelijk vernieuwd. De kerk wordt straks aangelicht door duurzame LED verlichting, welke op verschillende niveaus wordt geplaatst.

Duurzame aanlichting onthult contouren van de kerk

De schijnwerpers waarmee met name de toren van de kerk nu wordt aangelicht staan er al vanaf de restauratie, nu 30 jaar geleden. De verlichting is verouderd en toe aan vervanging. De gemeente Zaltbommel en Stichting Sint Maarten grepen deze kans aan om de contouren en het reliëf van de kerk ‘s avonds nog beter zichtbaar te maken.

Effect
De verlichting komt op meerdere niveaus van de kerktoren, waardoor het licht gelijkmatiger over de gevelvlakken wordt verdeeld. Ook komt er een fraaiere aanlichting van het schip van de kerk. Bovendien wordt er straks op summiere wijze van binnenuit verlicht, hetgeen een mooi effect zal geven.

LED
Er is gekozen voor LED verlichting. Dat is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor minder lichtoverlast voor om-wonenden. Het ontwerp komt van Lichtbureau Lite, bekend van onder andere het ontwerpen van de aanlichting van de Sint Jan in Den Bosch.

Presentatie nieuwe verlichting
Op 8 september geven de ontwerpers een presentatie aan omwonenden en geïnteresseerden. De presentatie start om 20.00 uur in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. Zij laten zien hoe het ontwerp tot stand kwam en hoe de verlichting er straks uit komt te zien. Hoe de verlichting pre-cies geplaatst wordt en wat de planning is, wordt pas dit najaar duidelijk. De verlichting wordt naar verwachting in de loop van komende winter geplaatst.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden