over ons | adverteren | sitemap | contact

Sint-Maartenskerk straalt in het duister


Deel deze pagina

Van verre zichtbaar staat binnen de wallen van de stad Zaltbommel het historische monument de Sint-Maartenskerk. De contouren van de kerk zijn straks in de avond nog beter te zien zijn. De aanlichting van de kerk wordt namelijk vernieuwd. De kerk wordt straks aangelicht door duurzame LED verlichting, welke op verschillende niveaus wordt geplaatst.

Duurzame aanlichting onthult contouren van de kerk

De schijnwerpers waarmee met name de toren van de kerk nu wordt aangelicht staan er al vanaf de restauratie, nu 30 jaar geleden. De verlichting is verouderd en toe aan vervanging. De gemeente Zaltbommel en Stichting Sint Maarten grepen deze kans aan om de contouren en het reliëf van de kerk ‘s avonds nog beter zichtbaar te maken.

Effect
De verlichting komt op meerdere niveaus van de kerktoren, waardoor het licht gelijkmatiger over de gevelvlakken wordt verdeeld. Ook komt er een fraaiere aanlichting van het schip van de kerk. Bovendien wordt er straks op summiere wijze van binnenuit verlicht, hetgeen een mooi effect zal geven.

LED
Er is gekozen voor LED verlichting. Dat is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor minder lichtoverlast voor om-wonenden. Het ontwerp komt van Lichtbureau Lite, bekend van onder andere het ontwerpen van de aanlichting van de Sint Jan in Den Bosch.

Presentatie nieuwe verlichting
Op 8 september geven de ontwerpers een presentatie aan omwonenden en geïnteresseerden. De presentatie start om 20.00 uur in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. Zij laten zien hoe het ontwerp tot stand kwam en hoe de verlichting er straks uit komt te zien. Hoe de verlichting pre-cies geplaatst wordt en wat de planning is, wordt pas dit najaar duidelijk. De verlichting wordt naar verwachting in de loop van komende winter geplaatst.
Datum
4 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden