over ons | adverteren | sitemap | contact

Schoolbezoeken aan Stadskasteel en MuseumAtelier


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL – Stadskasteel Zaltbommel ontvangt deze maanden tientallen schoolklassen voor op maat gemaakte educatieve lesprogramma’s. Het MuseumAtelier ontwikkelt hiervoor professionele kunst-doelessen in het Atelier en kijklessen met juffrouw Diet in het museum.

Fiep Westendorp en haar illustraties blijven natuurlijk favoriet bij vooral de jongere leerlingen en dit thema sluit naadloos aan bij het projectonderwijs van verschillende Brabantse scholen.
Het stadskasteel is echter niet alleen een ‘Jip&Janneke’-museum maar heeft veel meer te bieden.

Diverse lesprogramma’s over het erfgoed en de historie gekoppeld aan verschillende thema’s geeft leerlingen inzichten over toen en nu. Op een wijze zodat het aansluit en aanspreekt bij de leerlingen en in kleine groepjes.

Scholen bezoeken het Stadskasteel voor een thematische actieve kijk- en ontdekles in het museum en een inspirerende kunst-doeles bij juffrouw Jacqueline in het Atelier. Contact over de verschillende lesprogramma’s en mogelijkheden kan via museumatelierzaltbommel@gmail.com
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden