over ons | adverteren | sitemap | contact

Scholen krijgen vuurwerkvoorlichting


Deel deze pagina

In opdracht van de gemeente Zaltbommel verzorgt Halt ook dit jaar weer vuurwerklessen met als thema ‘Overlast rond de Jaarwisseling’ in aanloop naar oud en nieuw. Bureau Halt verzorgt de voorlichtingslessen dit jaar voor het Cambium college en praktijkschool De Brug in Zaltbommel. Tijdens de lessen leren de kinderen het belang en de regels van veilig vuurwerk afsteken en hoe ze met groepsdruk om kunnen gaan.

Op 10 december werd het startschot voor de vuurwerklessen gegeven op De Brug in Zaltbommel. Op maandag 14 december en donderdag 17 december krijgen de eerste en tweede klassen van Cambium College De Waard de voorlichting. Elk jaar bezoekt Halt andere scholen in de gemeente. Vorig jaar kregen groepen 7 en 8 van basisscholen in Aalst, Bruchem, Brakel en Nederhemert deze lessen.

Laat je niet opjutten
In de voorlichting laat Halt de jongeren de effecten van overlast rond de jaarwisseling zien. Ieder jaar vallen er weer veel gewonden door het gebruik van vuurwerk. Dertig procent van deze gewonden hebben zelf niets afgestoken, maar zijn gewond geraakt door het vuurwerk van anderen. Overlast wordt hoofdzakelijk in groepsverband veroorzaakt. Halt besteedt daarom extra aandacht aan groepsdruk en bespreekt hoe je nee kan zeggen, als je vrienden iets willen doen waar jij niet achter staat.

Vier het veilig
Na afloop van de lessen ontvangen de kinderen van de gemeente een vuurwerkbril zodat zij veilig van het vuurwerk kunnen genieten. De gemeente Zaltbommel organiseert de lessen samen met Halt omdat het belangrijk is dat kinderen verantwoord leren omgaan met vuurwerk.
Datum
11 december 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden