over ons | adverteren | sitemap | contact

Scholen krijgen vuurwerkvoorlichting


Deel deze pagina

In opdracht van de gemeente Zaltbommel verzorgt Halt ook dit jaar weer vuurwerklessen met als thema ‘Overlast rond de Jaarwisseling’ in aanloop naar oud en nieuw. Bureau Halt verzorgt de voorlichtingslessen dit jaar voor het Cambium college en praktijkschool De Brug in Zaltbommel. Tijdens de lessen leren de kinderen het belang en de regels van veilig vuurwerk afsteken en hoe ze met groepsdruk om kunnen gaan.

Op 10 december werd het startschot voor de vuurwerklessen gegeven op De Brug in Zaltbommel. Op maandag 14 december en donderdag 17 december krijgen de eerste en tweede klassen van Cambium College De Waard de voorlichting. Elk jaar bezoekt Halt andere scholen in de gemeente. Vorig jaar kregen groepen 7 en 8 van basisscholen in Aalst, Bruchem, Brakel en Nederhemert deze lessen.

Laat je niet opjutten
In de voorlichting laat Halt de jongeren de effecten van overlast rond de jaarwisseling zien. Ieder jaar vallen er weer veel gewonden door het gebruik van vuurwerk. Dertig procent van deze gewonden hebben zelf niets afgestoken, maar zijn gewond geraakt door het vuurwerk van anderen. Overlast wordt hoofdzakelijk in groepsverband veroorzaakt. Halt besteedt daarom extra aandacht aan groepsdruk en bespreekt hoe je nee kan zeggen, als je vrienden iets willen doen waar jij niet achter staat.

Vier het veilig
Na afloop van de lessen ontvangen de kinderen van de gemeente een vuurwerkbril zodat zij veilig van het vuurwerk kunnen genieten. De gemeente Zaltbommel organiseert de lessen samen met Halt omdat het belangrijk is dat kinderen verantwoord leren omgaan met vuurwerk.
Uitgelicht
Carprof Valentijn
Carprof Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden