over ons | adverteren | sitemap | contact

Schadebedrag jaarwisseling Zaltbommel ruim 65.000 Euro


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Het verloop van oud- en nieuw in de gemeente Zaltbommel was er een met twee gezichten. Aan de ene kant verliep de jaarwisseling zonder verstoringen van de openbare orde. Aan de andere kant is de schadepost buiten alle proporties hoog en daarmee onacceptabel. Dit jaar zijn de totale kosten voor het herstellen van de schade en het schoonmaken en opruimen opgelopen tot ruim €65.000,-. Vorig jaar was het totaalbedrag lager, €48.853,- maar ook al aan de hoge kant in vergelijking met eerdere jaren.

Terugkijkend op de jaarwisseling is de balans opgemaakt. De schade aan het straatmeubilair blijkt ruim € 12.000 en het asfalt meer dan € 25.000. Hierbij komen nog diverse andere schades die bij elkaar opgeteld ruim € 27.000 bedragen, Daaronder vallen ook de reparatiekosten aan de gymzaal in Gameren, waar een bedrag van € 11.350 voor neergelegd moest worden.

Brandjes
Een van de grote oorzaken zijn de vele brandjes. Met name in Brakel en Poederoijen is de schade aan het asfalt en straatstenen hoog. Daarnaast zijjn er caravans in brand gestoken waarbij olie in de berm is gelekt. Dit heeft onacceptabele milieuschade opgeleverd en daarmee gepaard gaande reinigingskosten.

Onacceptabel
Burgemeester Rehwnkel: “Helaas werpen die grote vernielingen een duidelijke smet op de jaarwisseling. Het repareren van de schades kost elk jaar weer enorm veel gemeenschapsgeld, ik vind dat onacceptabel! Ik ben trots op de organisatoren van evenementen, deze hebben bijgedragen aan een goede sfeer tijdens de jaarwisseling. Gelukkig hebben we dit jaar geen meldingen gekregen van openbare ordeverstoringen of geweld. De gemeente is inmiddels met de wijken en buurten in gesprek gegaan om te zien op welke manier de komende nieuwjaarsviering weer een feest wordt. Een feest waarbij de gemeenschap geen forse rekening achteraf krijgt. Ik ben daar heel duidelijk over: Het tij moet keren.”

Meer dan de helft van de meldingen uit Brakel
Niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar vooral in de aanloop daarnaartoe, zijn de hulpdiensten en de buitendienst bezig geweest met diverse branden door de hele gemeente. Het gaat hier om het in brand steken van caravans, auto’s, autobanden etc. Van 14 december tot 31 december 19:00 zijn er 42 meldingen geweest. Meer dan de helft van de meldingen kwamen uit Brakel. Tijdens de jaarwisseling zijn er 51 meldingen binnen gekomen.
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden