over ons | adverteren | sitemap | contact

Schadebedrag jaarwisseling Zaltbommel ruim 65.000 Euro


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Het verloop van oud- en nieuw in de gemeente Zaltbommel was er een met twee gezichten. Aan de ene kant verliep de jaarwisseling zonder verstoringen van de openbare orde. Aan de andere kant is de schadepost buiten alle proporties hoog en daarmee onacceptabel. Dit jaar zijn de totale kosten voor het herstellen van de schade en het schoonmaken en opruimen opgelopen tot ruim €65.000,-. Vorig jaar was het totaalbedrag lager, €48.853,- maar ook al aan de hoge kant in vergelijking met eerdere jaren.

Terugkijkend op de jaarwisseling is de balans opgemaakt. De schade aan het straatmeubilair blijkt ruim € 12.000 en het asfalt meer dan € 25.000. Hierbij komen nog diverse andere schades die bij elkaar opgeteld ruim € 27.000 bedragen, Daaronder vallen ook de reparatiekosten aan de gymzaal in Gameren, waar een bedrag van € 11.350 voor neergelegd moest worden.

Brandjes
Een van de grote oorzaken zijn de vele brandjes. Met name in Brakel en Poederoijen is de schade aan het asfalt en straatstenen hoog. Daarnaast zijjn er caravans in brand gestoken waarbij olie in de berm is gelekt. Dit heeft onacceptabele milieuschade opgeleverd en daarmee gepaard gaande reinigingskosten.

Onacceptabel
Burgemeester Rehwnkel: “Helaas werpen die grote vernielingen een duidelijke smet op de jaarwisseling. Het repareren van de schades kost elk jaar weer enorm veel gemeenschapsgeld, ik vind dat onacceptabel! Ik ben trots op de organisatoren van evenementen, deze hebben bijgedragen aan een goede sfeer tijdens de jaarwisseling. Gelukkig hebben we dit jaar geen meldingen gekregen van openbare ordeverstoringen of geweld. De gemeente is inmiddels met de wijken en buurten in gesprek gegaan om te zien op welke manier de komende nieuwjaarsviering weer een feest wordt. Een feest waarbij de gemeenschap geen forse rekening achteraf krijgt. Ik ben daar heel duidelijk over: Het tij moet keren.”

Meer dan de helft van de meldingen uit Brakel
Niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar vooral in de aanloop daarnaartoe, zijn de hulpdiensten en de buitendienst bezig geweest met diverse branden door de hele gemeente. Het gaat hier om het in brand steken van caravans, auto’s, autobanden etc. Van 14 december tot 31 december 19:00 zijn er 42 meldingen geweest. Meer dan de helft van de meldingen kwamen uit Brakel. Tijdens de jaarwisseling zijn er 51 meldingen binnen gekomen.
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden