over ons | adverteren | sitemap | contact

Schadebedrag jaarwisseling Zaltbommel ruim 65.000 Euro


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Het verloop van oud- en nieuw in de gemeente Zaltbommel was er een met twee gezichten. Aan de ene kant verliep de jaarwisseling zonder verstoringen van de openbare orde. Aan de andere kant is de schadepost buiten alle proporties hoog en daarmee onacceptabel. Dit jaar zijn de totale kosten voor het herstellen van de schade en het schoonmaken en opruimen opgelopen tot ruim €65.000,-. Vorig jaar was het totaalbedrag lager, €48.853,- maar ook al aan de hoge kant in vergelijking met eerdere jaren.

Terugkijkend op de jaarwisseling is de balans opgemaakt. De schade aan het straatmeubilair blijkt ruim € 12.000 en het asfalt meer dan € 25.000. Hierbij komen nog diverse andere schades die bij elkaar opgeteld ruim € 27.000 bedragen, Daaronder vallen ook de reparatiekosten aan de gymzaal in Gameren, waar een bedrag van € 11.350 voor neergelegd moest worden.

Brandjes
Een van de grote oorzaken zijn de vele brandjes. Met name in Brakel en Poederoijen is de schade aan het asfalt en straatstenen hoog. Daarnaast zijjn er caravans in brand gestoken waarbij olie in de berm is gelekt. Dit heeft onacceptabele milieuschade opgeleverd en daarmee gepaard gaande reinigingskosten.

Onacceptabel
Burgemeester Rehwnkel: “Helaas werpen die grote vernielingen een duidelijke smet op de jaarwisseling. Het repareren van de schades kost elk jaar weer enorm veel gemeenschapsgeld, ik vind dat onacceptabel! Ik ben trots op de organisatoren van evenementen, deze hebben bijgedragen aan een goede sfeer tijdens de jaarwisseling. Gelukkig hebben we dit jaar geen meldingen gekregen van openbare ordeverstoringen of geweld. De gemeente is inmiddels met de wijken en buurten in gesprek gegaan om te zien op welke manier de komende nieuwjaarsviering weer een feest wordt. Een feest waarbij de gemeenschap geen forse rekening achteraf krijgt. Ik ben daar heel duidelijk over: Het tij moet keren.”

Meer dan de helft van de meldingen uit Brakel
Niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar vooral in de aanloop daarnaartoe, zijn de hulpdiensten en de buitendienst bezig geweest met diverse branden door de hele gemeente. Het gaat hier om het in brand steken van caravans, auto’s, autobanden etc. Van 14 december tot 31 december 19:00 zijn er 42 meldingen geweest. Meer dan de helft van de meldingen kwamen uit Brakel. Tijdens de jaarwisseling zijn er 51 meldingen binnen gekomen.
Datum
13 februari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 9 februari 2018: Vandalen verdubbelen schadebedrag oud en nieuw
Nieuws, 1 maart 2016: Branden zorgen voor toename schade jaarwisseling
Nieuws, 28 januari 2015: Schadebedrag jaarwisseling Zaltbommel opnieuw lager: 8.453,-
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden