over ons | adverteren | sitemap | contact

Samen aan de slag op de 19e Natuurwerkdag


Deel deze pagina

REGIO - Op zaterdag 2 november zetten vrijwilligers zich in voor de leefomgeving van watersalamanders, vogels, steenuilen en wilde bijen. Op verschillende plekken leggen vrijwilligers daarom houtwallen aan of maken een insectenhotel om wilde bijen, hommels en vlinders te helpen. Ook het knotten van wilgen is een belangrijke activiteit op de Natuurwerkdag. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag op meer dan 50 werklocaties in Gelderland, ook in de Bommelerwaard.

Wilgen knotten voor de steenuil

Kom de Liniewacht helpen met wilgen knotten. Knotwilgen bieden voedsel aan een groot aantal insecten en een schuilgelegenheid aan veel soorten, zoals vogels, marters en uilen.
Ook bij de Eendenkooi van Waardenburg kan je samen met de boswachter van Staatsbosbeheer wilgen gaan knotten. Hier leven nog veel meer bijzondere vogels!
Op Landgoed Thedinghsweert kan je niet alleen wilgen knotten, maar ook takkenrillen maken van het snoeihout of een natuurlijke oeverbeschoeiing maken. Na afloop is er een aanschuiftafel met een maaltijd.

Fort de Voorn, Heerewaarden
Op Fort de Voorn in Heerewaarden kan je onder begeleiding appel- en perenbomen snoeien. In de meer dan 200 jaar oude historische appel- en perenboomgaard geeft de Hoogstambrigade Bommelerwaard uitleg en werkt mee. Kinderen kunnen meehelpen met het maken van takkenrillen.

Meedoen aan de Natuurwerkdag
Tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag wordt er in heel Nederland gewerkt op meer dan 500 locaties. Op deze dag kan je samen met anderen een bijdrage leveren om natuur en dieren in jouw omgeving te helpen. Kom samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en draag bij aan jouw omgeving. Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Samenwerking
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.
Datum
22 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Over Fort de Voorn
In de Tachtigjarige Oorlog werd de strategische ligging van Heerewaarden erkend door Prins Maurits, die er in de tijd van de Opstand (1559-1648) een fort liet bouwen: Fort De Voorn of Nassau (1588). Een ander fort (Oud) Fort St. Andries (1599) werd gebouwd door de Spaanse generaal Mendoza. In 1816 werd Fort (Nieuw) Sint Andries opgericht omdat het oude fort niet meer geschikt was.


Gerelateerde info

Heerewaarden
Heerewaarden
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden