over ons | adverteren | sitemap | contact

Samen aan de slag op de 19e Natuurwerkdag


Deel deze pagina

REGIO - Op zaterdag 2 november zetten vrijwilligers zich in voor de leefomgeving van watersalamanders, vogels, steenuilen en wilde bijen. Op verschillende plekken leggen vrijwilligers daarom houtwallen aan of maken een insectenhotel om wilde bijen, hommels en vlinders te helpen. Ook het knotten van wilgen is een belangrijke activiteit op de Natuurwerkdag. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag op meer dan 50 werklocaties in Gelderland, ook in de Bommelerwaard.

Wilgen knotten voor de steenuil

Kom de Liniewacht helpen met wilgen knotten. Knotwilgen bieden voedsel aan een groot aantal insecten en een schuilgelegenheid aan veel soorten, zoals vogels, marters en uilen.
Ook bij de Eendenkooi van Waardenburg kan je samen met de boswachter van Staatsbosbeheer wilgen gaan knotten. Hier leven nog veel meer bijzondere vogels!
Op Landgoed Thedinghsweert kan je niet alleen wilgen knotten, maar ook takkenrillen maken van het snoeihout of een natuurlijke oeverbeschoeiing maken. Na afloop is er een aanschuiftafel met een maaltijd.

Fort de Voorn, Heerewaarden
Op Fort de Voorn in Heerewaarden kan je onder begeleiding appel- en perenbomen snoeien. In de meer dan 200 jaar oude historische appel- en perenboomgaard geeft de Hoogstambrigade Bommelerwaard uitleg en werkt mee. Kinderen kunnen meehelpen met het maken van takkenrillen.

Meedoen aan de Natuurwerkdag
Tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag wordt er in heel Nederland gewerkt op meer dan 500 locaties. Op deze dag kan je samen met anderen een bijdrage leveren om natuur en dieren in jouw omgeving te helpen. Kom samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en draag bij aan jouw omgeving. Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Samenwerking
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.
Datum
22 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Over Fort de Voorn
In de Tachtigjarige Oorlog werd de strategische ligging van Heerewaarden erkend door Prins Maurits, die er in de tijd van de Opstand (1559-1648) een fort liet bouwen: Fort De Voorn of Nassau (1588). Een ander fort (Oud) Fort St. Andries (1599) werd gebouwd door de Spaanse generaal Mendoza. In 1816 werd Fort (Nieuw) Sint Andries opgericht omdat het oude fort niet meer geschikt was.


Gerelateerde info

Heerewaarden
Heerewaarden
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden