over ons | adverteren | sitemap | contact

Samen aan de slag op de 19e Natuurwerkdag


Deel deze pagina

REGIO - Op zaterdag 2 november zetten vrijwilligers zich in voor de leefomgeving van watersalamanders, vogels, steenuilen en wilde bijen. Op verschillende plekken leggen vrijwilligers daarom houtwallen aan of maken een insectenhotel om wilde bijen, hommels en vlinders te helpen. Ook het knotten van wilgen is een belangrijke activiteit op de Natuurwerkdag. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag op meer dan 50 werklocaties in Gelderland, ook in de Bommelerwaard.

Wilgen knotten voor de steenuil

Kom de Liniewacht helpen met wilgen knotten. Knotwilgen bieden voedsel aan een groot aantal insecten en een schuilgelegenheid aan veel soorten, zoals vogels, marters en uilen.
Ook bij de Eendenkooi van Waardenburg kan je samen met de boswachter van Staatsbosbeheer wilgen gaan knotten. Hier leven nog veel meer bijzondere vogels!
Op Landgoed Thedinghsweert kan je niet alleen wilgen knotten, maar ook takkenrillen maken van het snoeihout of een natuurlijke oeverbeschoeiing maken. Na afloop is er een aanschuiftafel met een maaltijd.

Fort de Voorn, Heerewaarden
Op Fort de Voorn in Heerewaarden kan je onder begeleiding appel- en perenbomen snoeien. In de meer dan 200 jaar oude historische appel- en perenboomgaard geeft de Hoogstambrigade Bommelerwaard uitleg en werkt mee. Kinderen kunnen meehelpen met het maken van takkenrillen.

Meedoen aan de Natuurwerkdag
Tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag wordt er in heel Nederland gewerkt op meer dan 500 locaties. Op deze dag kan je samen met anderen een bijdrage leveren om natuur en dieren in jouw omgeving te helpen. Kom samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en draag bij aan jouw omgeving. Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Samenwerking
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.
Datum
22 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Over Fort de Voorn
In de Tachtigjarige Oorlog werd de strategische ligging van Heerewaarden erkend door Prins Maurits, die er in de tijd van de Opstand (1559-1648) een fort liet bouwen: Fort De Voorn of Nassau (1588). Een ander fort (Oud) Fort St. Andries (1599) werd gebouwd door de Spaanse generaal Mendoza. In 1816 werd Fort (Nieuw) Sint Andries opgericht omdat het oude fort niet meer geschikt was.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Heerewaarden
Heerewaarden
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden