over ons | adverteren | sitemap | contact

Russische toppianiste speelt sterren van de hemel


Deel deze pagina

De getalenteerde Russische pianiste Sofia Vasheruk heeft op zondag 19 april in Stroomhuis Neerijnen een topconcert gegeven. Zo dromerig als de Franse componist Claude Debussy zijn ‘Rêverie’ en ‘Claire de lune’ bedoeld zal hebben, bracht ze het ook. Helemaal in haar element was Vasheruk in haar vertolking van magistrale Russische componisten als Prokofiev en Rachmaninov.

Serie Riverenland Klassiek
Het optreden van de 26-jarige Sofia Vasheruk was het derde in de serie zondagmiddagconcerten ‘Rivierenland Klassiek’ dit seizoen in Stroomhuis. De tegenwoordig in Nederland wonende - en ook goed Nederlands sprekende -- Russin won internationaal tal van prijzen. In Neerijnen gaf liefst 85 procent van het publiek haar de beoordeling ‘uitmuntend’.

Virtuoos
Het meest bijzondere aan het pianospel van Vasheruk is waarschijnlijk haar vermogen om, zoals in de stukken van Debussy, tedere en subtiele gevoelens vol liefde en overgave te vertolken. Met daarnaast haar enorme vingervlugheid en virtuositeit bij de meer theatrale composities van de Russische grootmeesters.

Close-up
Die kwaliteiten legde de gedreven Vasheruk aan het slot nog eens extra aan de dag bij haar onaangekondigde uitvoering van een deel van opera ‘Carmen’, van de van oorsprong Joods-Oekraïense componist Vladimir Horowitz. Heerlijk om naar te luisteren, alsook om haar uiterste concentratie te zien. Dit laatste is des te beter mogelijk omdat het pianospel in deze serie ook permanent in close-up wordt weergegeven op een groot beeldscherm naast het podium.

Mylan Tran
In het voorprogramma trad deze keer de pas 14-jarige Mylan Tran uit Den Bosch op, en dat zelfs op twee instrumenten: afwisselend piano en viool. Technisch begaafd spel en wat moedig om op zo jeugdige leeftijd al voor publiek op te treden. Waardering was er ook voor de aimabele presentator van het concert, de 16-jarige Maurick Reuser.

Volgende in de reeks: 17 mei
Het volgende concert in de unieke reeks Rivierenland Klassiek is op zondagmiddag 17 mei. Het dan te verwachten programma wordt binnenkort bekendgemaakt op website Stroomhuisneerijnen.nl. Aan de concertserie op de zondagmiddagen is een wedstrijd verbonden. De musici die naar het oordeel van het publiek het hoogste scoren, gaan naar de finale op 15 november.

Door Wim Schoutendorp
Datum
20 april 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden