?> Russische importstop raakt Bommelerwaard en West Betuwe - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Russische importstop raakt Bommelerwaard en West Betuwe


Deel deze pagina

De Russische importstop gaat de Nederlandse groente- en fruitsector op jaarbasis tot €200 miljoen schade opleveren. De totale export vanuit Nederland naar Rusland had in 2013 een waarde van ongeveer €180 miljoen. Ook de Bommelerwaard en West Betuwe worden hard getroffen. Op de veiling in Zaltbommel zijn de prijzen van met name paprika's en komkommers als gevolg van de boycot al sterk gedaald.

Telers de dupe
Hoe langer de boycot duurt hoe ingrijpender de gevolgen voor de telers zullen zijn. Er zijn bij Veiling Zaltbommel ongeveer 300 telers aangesloten. Jaarrond wordt door deze telers een compleet pakket aan groente en fruit aangeboden, eventueel aangevuld met importproduct indien het product in Nederland niet voorradig is.

Supermarktprijzen voorlopig gelijk
De aangevoerde producten worden via de veilingklok verkocht maar ook via bemiddeling. Een klein deel van de verkoop verloopt via contracten. De prijzen in de supermarkten zullen daardoor niet zo snel dalen. Supermarkten werken vaak met contracten waarbij de prijzen voor langere tijd zijn vastgelegd.

LTO Nederland heeft het ministerie van Economische Zaken gevraagd om een interventiemaatregel voor de tomaten-en de paprikamarkt.
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden