over ons | adverteren | sitemap | contact

Rotonde Nederhemert is klaar


Deel deze pagina

Nederhemert - De nieuwe rotonde op de kruising Maas-Waalweg en Nederhemertsekade in Nederhemert-Noord is klaar. De overzichtelijke rotonde met vrij liggende fietspaden zorgt dat gebruikers er veilig kunnen oversteken en dat er minder hard gereden wordt.

Aan beide zijden van de toegangsweg naar Nederhemert komen iepen. Die zorgen voor een groene entree van het dorp.

De Zietfortseweg en Riemerstraat zijn omgelegd om ruimte te creëren voor de rotonde. Onder de Nederhemertsekade ligt een nieuwe duiker die de watergangen met elkaar verbindt. Watergangen aan de zuidkant van de rotonde zijn breder gemaakt om het water af te voeren.

Nieuwe en meer bomen
Op de plaats van de gekapte bomen komen nieuwe en meer bomen. Er staan al 11 lindebomen langs de Zietfortseweg. In november komen er nog 34 bomen bij. Die komen langs de Maas-Waalweg, de Nederhemertsekade, tussen de Zietfortseweg en de Maas-Waalweg en tussen de Riemerstraat en de Maas-Waalweg. Er komen onder andere essen, iepen, elzen en verschillende soorten lindebomen. Bijen kunnen daar lindebloesemhoning mee maken.

Landbouwverkeer toegestaan op de route
Langzaam verkeer mag niet op de rijbaan, maar landbouwverkeer mag vanaf nu de Maas-Waalweg vanaf de nieuwe rotonde richting Delwijnen gebruiken. Fietsers, bromfietsers en brommobielen blijven de route over de Riemerstraat volgen.

Verbeteringen kruispunt in overleg met bewoners
In 2011 besloten de gemeenteraden van Maasdriel en Zaltbommel om gezamenlijk de Maas-Waalweg door te trekken. De dorpsraad en bewoners van Nederhemert uitten vervolgens hun zorgen over de verkeersveiligheid bij de kruising van de Maas-Waalweg met de Nederhemertsekade. In overleg met hen bekeek de gemeente de mogelijkheden om de veiligheid en het zicht te verbeteren en legde dit aan de gemeenteraad voor.

Financiering
De gemeenteraad van Zaltbommel besloot in april 2013 om een rotonde aan te leggen. In 2016 is er € 435.000,- budget vrijgemaakt vanuit het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen en startte de gemeente met de voorbereidingen voor de realisatie van de rotonde.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden