over ons | adverteren | sitemap | contact

Rotonde Nederhemert is klaar


Deel deze pagina

Nederhemert - De nieuwe rotonde op de kruising Maas-Waalweg en Nederhemertsekade in Nederhemert-Noord is klaar. De overzichtelijke rotonde met vrij liggende fietspaden zorgt dat gebruikers er veilig kunnen oversteken en dat er minder hard gereden wordt.

Aan beide zijden van de toegangsweg naar Nederhemert komen iepen. Die zorgen voor een groene entree van het dorp.

De Zietfortseweg en Riemerstraat zijn omgelegd om ruimte te creëren voor de rotonde. Onder de Nederhemertsekade ligt een nieuwe duiker die de watergangen met elkaar verbindt. Watergangen aan de zuidkant van de rotonde zijn breder gemaakt om het water af te voeren.

Nieuwe en meer bomen
Op de plaats van de gekapte bomen komen nieuwe en meer bomen. Er staan al 11 lindebomen langs de Zietfortseweg. In november komen er nog 34 bomen bij. Die komen langs de Maas-Waalweg, de Nederhemertsekade, tussen de Zietfortseweg en de Maas-Waalweg en tussen de Riemerstraat en de Maas-Waalweg. Er komen onder andere essen, iepen, elzen en verschillende soorten lindebomen. Bijen kunnen daar lindebloesemhoning mee maken.

Landbouwverkeer toegestaan op de route
Langzaam verkeer mag niet op de rijbaan, maar landbouwverkeer mag vanaf nu de Maas-Waalweg vanaf de nieuwe rotonde richting Delwijnen gebruiken. Fietsers, bromfietsers en brommobielen blijven de route over de Riemerstraat volgen.

Verbeteringen kruispunt in overleg met bewoners
In 2011 besloten de gemeenteraden van Maasdriel en Zaltbommel om gezamenlijk de Maas-Waalweg door te trekken. De dorpsraad en bewoners van Nederhemert uitten vervolgens hun zorgen over de verkeersveiligheid bij de kruising van de Maas-Waalweg met de Nederhemertsekade. In overleg met hen bekeek de gemeente de mogelijkheden om de veiligheid en het zicht te verbeteren en legde dit aan de gemeenteraad voor.

Financiering
De gemeenteraad van Zaltbommel besloot in april 2013 om een rotonde aan te leggen. In 2016 is er € 435.000,- budget vrijgemaakt vanuit het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen en startte de gemeente met de voorbereidingen voor de realisatie van de rotonde.
Datum
21 juni 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden