over ons | adverteren | sitemap | contact

Rosalie 't Lam wint brons op regiofinale 4e divisie


Deel deze pagina

Op zaterdag 23 april 2016 mochten vier turnsters uit de 4e divisie van SV Hamarithi deelnemen aan de regiofinale van Midden Nederland. Zij hadden zich door middel van voorrondes binnen het Rayon Turnado geplaatst voor deze finale. De beste turnsters in de regiofinale konden zich weer plaatsen voor het districtskampioenschap van district Mid-West.

In de ochtend was het de beurt aan Pupillen 1 D1 Janinka Egas en Dana Jooren. Janinka had zich rechtstreeks geplaatst via de voorrondes. Dana mocht deelnemen omdat zij eerste reserve was en er een deelnemer die rechtstreeks geplaatst was uitviel. De turnsters begonnen sterk op het onderdeel brug. Janinka liet een mooie doorgeturnde oefening zien met hoge zwaaien. Dana was strak en turnde keurig naar een 13,267.

Op het toestel balk werden de zenuwen Janinka iets te veel. Ze moest het toestel eenmaal verlaten, maar turnde verder een beheerste oefening. Dana bleef netjes op de balk en maakte een stabiele radslag. Beiden turnsters behaalden exact hetzelfde cijfer, een 12,250. Janinka kon zichzelf met een mooie vloeroefening en een goede sprong omhoog werken in het klassement. Bij Dana moet er nog gewerkt worden aan de afwerking op het toestel vloer. Ondanks dat zij als laatste de regiofinale was binnengekomen, wist ze zich wel op te werken naar een 19e plaats. Janinka behaalde een 10e plaats. Zij heeft zich hiermee ook geplaatst voor de districtsfinale.

In de middag waren Rosalie 't Lam en Amber Groeneveld klaar voor hun finale in de Jeugd D1. De turnsters begonnen hun wedstrijd goed op vloer met monsterscores. Amber turnde naar een 14,600 en Rosalie behaalde een 15,350. Op sprong waren de turnsters één van de weinig die een half in half uit turnden. Dit moeilijkere element dat meer D-score oplevert werd daarnaast ook nog erg goed uitgevoerd.

Beide turnsters leken in een flow te zitten en ook het toestel brug leverde geen obstakels. Mooie oefeningen met een goede kip en wegzet waren het resultaat. Na drie toestellen stonden Rosalie en Amber er dan ook goed voor. Alleen de balkoefening moest nog worden uitgevoerd. Amber moest helaas het toestel een keer verlaten door een iets te hard ingezette radslag. Rosalie turnde een plaatje van een oefening met stabiele landingen in de acrobatische elementen. De oefening was goed voor een tweede plaats op dit toestel met een 13,550.

Amber turnde naar een goede 11e plaats. Rosalie mocht plaatsnemen op het podium en kreeg het brons omgehangen. Beide turnsters hebben zich geplaatst voor het districtskampioenschap op 4 juni in Amsterdam.
Ingezonden door: Hans Verbeek Digitaalburg.nl
Datum
25 april 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 18 april 2016: Hannah van Boggelen plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap
Nieuws, 11 april 2016: S.V. Hamarithi gooit hoge ogen in NL Kampioenschap
Nieuws, 2 april 2016: Tweemaal goud en tweemaal zilver voor Hamarithi
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden