over ons | adverteren | sitemap | contact

Rosalie 't Lam wint brons op regiofinale 4e divisie


Deel deze pagina

Op zaterdag 23 april 2016 mochten vier turnsters uit de 4e divisie van SV Hamarithi deelnemen aan de regiofinale van Midden Nederland. Zij hadden zich door middel van voorrondes binnen het Rayon Turnado geplaatst voor deze finale. De beste turnsters in de regiofinale konden zich weer plaatsen voor het districtskampioenschap van district Mid-West.

In de ochtend was het de beurt aan Pupillen 1 D1 Janinka Egas en Dana Jooren. Janinka had zich rechtstreeks geplaatst via de voorrondes. Dana mocht deelnemen omdat zij eerste reserve was en er een deelnemer die rechtstreeks geplaatst was uitviel. De turnsters begonnen sterk op het onderdeel brug. Janinka liet een mooie doorgeturnde oefening zien met hoge zwaaien. Dana was strak en turnde keurig naar een 13,267.

Op het toestel balk werden de zenuwen Janinka iets te veel. Ze moest het toestel eenmaal verlaten, maar turnde verder een beheerste oefening. Dana bleef netjes op de balk en maakte een stabiele radslag. Beiden turnsters behaalden exact hetzelfde cijfer, een 12,250. Janinka kon zichzelf met een mooie vloeroefening en een goede sprong omhoog werken in het klassement. Bij Dana moet er nog gewerkt worden aan de afwerking op het toestel vloer. Ondanks dat zij als laatste de regiofinale was binnengekomen, wist ze zich wel op te werken naar een 19e plaats. Janinka behaalde een 10e plaats. Zij heeft zich hiermee ook geplaatst voor de districtsfinale.

In de middag waren Rosalie 't Lam en Amber Groeneveld klaar voor hun finale in de Jeugd D1. De turnsters begonnen hun wedstrijd goed op vloer met monsterscores. Amber turnde naar een 14,600 en Rosalie behaalde een 15,350. Op sprong waren de turnsters één van de weinig die een half in half uit turnden. Dit moeilijkere element dat meer D-score oplevert werd daarnaast ook nog erg goed uitgevoerd.

Beide turnsters leken in een flow te zitten en ook het toestel brug leverde geen obstakels. Mooie oefeningen met een goede kip en wegzet waren het resultaat. Na drie toestellen stonden Rosalie en Amber er dan ook goed voor. Alleen de balkoefening moest nog worden uitgevoerd. Amber moest helaas het toestel een keer verlaten door een iets te hard ingezette radslag. Rosalie turnde een plaatje van een oefening met stabiele landingen in de acrobatische elementen. De oefening was goed voor een tweede plaats op dit toestel met een 13,550.

Amber turnde naar een goede 11e plaats. Rosalie mocht plaatsnemen op het podium en kreeg het brons omgehangen. Beide turnsters hebben zich geplaatst voor het districtskampioenschap op 4 juni in Amsterdam.
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden