over ons | adverteren | sitemap | contact

Rondje Pontje officieel van start


Presentatie in Neerijnen over RP8 en Oranje Linten Manifestatie


Deel deze pagina

Joyce Bloem tijdens de presentatie van het ‘Beeld van Oranje Linten’
Joyce Bloem tijdens de presentatie van het ‘Beeld van Oranje Linten’
De officiële aftrap van RondjePontje 8 in het gemeentehuis van Neerijnen werd maandagavond door ruim 50 mensen bezocht. Joyce Bloem en Jan van den Berg lichtten het project toe hetgeen leidde tot veel reacties en meedenken vanuit de zaal. Tot slot deed Joyce het spectaculaire plan voor de 5 mei viering uit de doeken, waarbij beide Waaloevers symbolisch verbonden zullen worden.

Rondje Pontje is een initiatief van de Provincie Gelderland en onderdeel van het programma Waalweelde. Waalweelde heeft als doel om te zorgen dat het gebied zich ontwikkelt op economisch, toeristisch en cultureel vlak. Het gaat bij de “Rondjes-Pontje-structuur” om een serie wandel-, fiets- en andere routes die zich steeds afspelen tussen twee oeververbindingen (bruggen of pontjes) over de Waal. Dit leidt tot een kralenketting van routes die de basis vormen voor samenwerking tussen lokale ondernemers.

Grote opkomst
De presentatie in Kasteel Neerijnen werd druk bezocht. Er waren ruim 50 deelnemers, waaronder mensen met een B&B, theetuin, museum en boot. Ook bestuurders (wethouders Leijdekkers en Krook, oud-burgemeester Ton Jansen), leden van verenigingen en andere belangstellenden waren op de uitnodiging ingegaan.

Themaroutes
De concrete plannen voor het gebied tussen Varik en Zaltbommel werden kort geschetst door Jan van den Berg van de Bommelerwaardgids. Er zijn ideeën om de routes op te delen per thema en die te verbinden aan een spelelement. Zo ontstaan interessante rondjes waar ondernemers bij kunnen aanhaken.

Wisselwerking
De aanwezigen maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om hun visie op de plannen te geven. Er ontstonden in wisselwerking met de zaal al direct een aantal leuke ideeën voor mogelijke arrangementen.

Evenement 5 mei
Daarna deed Joyce Bloem uitgebreid de plannen voor 5 mei uit de doeken. Het voornemen is om op die dag in Neerijnen en Maasdriel op spectaculaire wijze aandacht te schenken aan Bevrijdingsdag.

Het plan voor 5 mei
Op de dijken de langs de oevers van de Waal ter hoogte van de (tegen over elkaar gelegen) dorpen Hurwenen, Rossum, Heerewaarden, Varik, Heesselt, Opijnen, Neerijnen en Waardenburg, wordt een kilometerslange (aan elkaar geknoopt) sliert Oranjelint vastgehouden door de inwoners. Dit MOMENTUM, zal vanuit een vliegtuig vastgelegd worden.

Symbolisch
Het is de bedoeling om enkele parachutisten te droppen in het genoemde gebied. De Genietroepen in Hedel wordt gevraagd om tijdens deze Oranjelintenmanifestatie landingsvaartuigen op de Waal in te zetten om de parachutisten uit het water op te pikken en ze op de oevers in Heesselt af te zetten.

Dit gebeurt als symbool voor de vluchtelingen die na 1944 de overtocht naar het bevrijde Brabant waagden. Er worden inspanningen gedaan om het beslissende moment vanuit een vliegtuig vast te leggen.

Muziek verbindt
Een belangrijke rol in het geheel willen we geven aan onze fanfares en koren uit het gebied. Alle inwoners zullen als ze het lint vasthouden een origineel Hollands lied zingen dat ondersteund en begeleid wordt door de fanfares en de koren, die op significante plekken langs deze route aan beide kanten van de Waal staan opgesteld.

Radio & TV
De Publieke Omroep en enkele buitenlandse zenders zoals de BBC, ARD en CNN gaan benaderd worden om het gebeuren te filmen.

Volgende bijeenkomst
Op 4 februari is de volgende bijeenkomst, om 19:30 uur in het Stroomhuis Neerijnen. Er zullen dan subgroepen gevormd worden die zich bezig gaan houden met het uitwerken van onderdelen van het plan. Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven via E-mail.

Evenement:
Infoavond Rondje Pontje Waal
Locatie:
Gemeentehuis Neerijnen
Datum
28 januari 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Rondje Pontje Waal 8 logo

Het initiatief en de algemene coördinatie van het project Rondje PontjeWaal 8 is in belangrijke mate in handen van Joyce Bloem, beeldend kunstenaar in Tuil ( www.constructart.com ), ondersteund door Saskia Weddepohl (Neerijnen) en Jan van den Berg (Bommelerwaardgids).

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Rondje Pontje Project wil beleving van de Waal versterken
Rondje Pontje Project wil beleving van de Waal versterken
Uitgelicht
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden