over ons | adverteren | sitemap | contact

Rondje Pontje officieel van start


Presentatie in Neerijnen over RP8 en Oranje Linten Manifestatie


Deel deze pagina

Joyce Bloem tijdens de presentatie van het ‘Beeld van Oranje Linten’
Joyce Bloem tijdens de presentatie van het ‘Beeld van Oranje Linten’
De officiële aftrap van RondjePontje 8 in het gemeentehuis van Neerijnen werd maandagavond door ruim 50 mensen bezocht. Joyce Bloem en Jan van den Berg lichtten het project toe hetgeen leidde tot veel reacties en meedenken vanuit de zaal. Tot slot deed Joyce het spectaculaire plan voor de 5 mei viering uit de doeken, waarbij beide Waaloevers symbolisch verbonden zullen worden.

Rondje Pontje is een initiatief van de Provincie Gelderland en onderdeel van het programma Waalweelde. Waalweelde heeft als doel om te zorgen dat het gebied zich ontwikkelt op economisch, toeristisch en cultureel vlak. Het gaat bij de “Rondjes-Pontje-structuur” om een serie wandel-, fiets- en andere routes die zich steeds afspelen tussen twee oeververbindingen (bruggen of pontjes) over de Waal. Dit leidt tot een kralenketting van routes die de basis vormen voor samenwerking tussen lokale ondernemers.

Grote opkomst
De presentatie in Kasteel Neerijnen werd druk bezocht. Er waren ruim 50 deelnemers, waaronder mensen met een B&B, theetuin, museum en boot. Ook bestuurders (wethouders Leijdekkers en Krook, oud-burgemeester Ton Jansen), leden van verenigingen en andere belangstellenden waren op de uitnodiging ingegaan.

Themaroutes
De concrete plannen voor het gebied tussen Varik en Zaltbommel werden kort geschetst door Jan van den Berg van de Bommelerwaardgids. Er zijn ideeën om de routes op te delen per thema en die te verbinden aan een spelelement. Zo ontstaan interessante rondjes waar ondernemers bij kunnen aanhaken.

Wisselwerking
De aanwezigen maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om hun visie op de plannen te geven. Er ontstonden in wisselwerking met de zaal al direct een aantal leuke ideeën voor mogelijke arrangementen.

Evenement 5 mei
Daarna deed Joyce Bloem uitgebreid de plannen voor 5 mei uit de doeken. Het voornemen is om op die dag in Neerijnen en Maasdriel op spectaculaire wijze aandacht te schenken aan Bevrijdingsdag.

Het plan voor 5 mei
Op de dijken de langs de oevers van de Waal ter hoogte van de (tegen over elkaar gelegen) dorpen Hurwenen, Rossum, Heerewaarden, Varik, Heesselt, Opijnen, Neerijnen en Waardenburg, wordt een kilometerslange (aan elkaar geknoopt) sliert Oranjelint vastgehouden door de inwoners. Dit MOMENTUM, zal vanuit een vliegtuig vastgelegd worden.

Symbolisch
Het is de bedoeling om enkele parachutisten te droppen in het genoemde gebied. De Genietroepen in Hedel wordt gevraagd om tijdens deze Oranjelintenmanifestatie landingsvaartuigen op de Waal in te zetten om de parachutisten uit het water op te pikken en ze op de oevers in Heesselt af te zetten.

Dit gebeurt als symbool voor de vluchtelingen die na 1944 de overtocht naar het bevrijde Brabant waagden. Er worden inspanningen gedaan om het beslissende moment vanuit een vliegtuig vast te leggen.

Muziek verbindt
Een belangrijke rol in het geheel willen we geven aan onze fanfares en koren uit het gebied. Alle inwoners zullen als ze het lint vasthouden een origineel Hollands lied zingen dat ondersteund en begeleid wordt door de fanfares en de koren, die op significante plekken langs deze route aan beide kanten van de Waal staan opgesteld.

Radio & TV
De Publieke Omroep en enkele buitenlandse zenders zoals de BBC, ARD en CNN gaan benaderd worden om het gebeuren te filmen.

Volgende bijeenkomst
Op 4 februari is de volgende bijeenkomst, om 19:30 uur in het Stroomhuis Neerijnen. Er zullen dan subgroepen gevormd worden die zich bezig gaan houden met het uitwerken van onderdelen van het plan. Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven via E-mail.

Evenement:
Infoavond Rondje Pontje Waal
Locatie:
Gemeentehuis Neerijnen
Datum
28 januari 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Rondje Pontje Waal 8 logo

Het initiatief en de algemene coördinatie van het project Rondje PontjeWaal 8 is in belangrijke mate in handen van Joyce Bloem, beeldend kunstenaar in Tuil ( www.constructart.com ), ondersteund door Saskia Weddepohl (Neerijnen) en Jan van den Berg (Bommelerwaardgids).

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Rondje Pontje Project wil beleving van de Waal versterken
Rondje Pontje Project wil beleving van de Waal versterken
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden