over ons | adverteren | sitemap | contact

Riviercruiseschepen kunnen weer aanleggen in Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De reconstructie van de kademuur aan de Veerweg in Zaltbommel start op 1 oktober. De oude kademuur was aan vervanging toe. De eerste stap van de reconstructie is de plaatsing van een nieuwe damwand. Over een lengte van 70 meter worden platen van 18 meter lang vanaf het water voor de oude damwand gezet. De totale reconstructie is naar verwachting in januari 2020 afgerond. De reconstructie kost ongeveer een miljoen euro.

Wethouder Adrie Bragt:
“Het was al in 2015 duidelijk dat de oude keerwand aan vervanging toe was. Nu alle vergunningen rond zijn en het ontwerp van de kademuur gereed is, kan de reconstructie starten. De nieuwe keerwand kan vele tientallen jaren mee. Dat is mooi, want samen met de aanleg van walstroom en het uitdiepen van de Zaltbommelse haven dat onlangs is afgerond, geeft dat grote passagiersschepen tot zo’n 110 meter lengte weer alle ruimte en goede voorzieningen om in Zaltbommel aan te leggen.”

Walstroom
De gemeente gaat ook aan de slag met een voorziening voor walstroom. Schepen die in de haven aanleggen hoeven dan geen gebruik meer te maken van een dieselmotor voor stroom. De elektriciteit wordt dan geleverd vanuit een kast op de wal en automatisch in rekening gebracht. Voor het schip scheelt dit diesel en slijtage, voor de omgeving scheelt dit geluid en uitlaatgassen. De gemeenteraad heeft voor de walstroomaansluiting 150.000 euro beschikbaar gesteld.

Hoe gaat de reconstructie in zijn werk?
De nieuwe damwand wordt eerst voor de oude damwand gezet. Dat duurt naar verwachting ongeveer 2 weken. Daarna maakt de aannemer gaten in de oude keerwand, hierdoor kan de nieuwe damwand verankerd worden. De ruimte tussen de oude en de nieuwe keerwand wordt vervolgens opgevuld met zand. Daarna volgt een betonnen rand met daarop een hekwerk. Vervolgens worden de meerpalen vervangen. Zowel op het water als op de weg is de overlast van het werk minimaal. De parkeerplaatsen langs de kade op de Veerweg zijn tijdens de werkzaamheden niet beschikbaar.
Datum
1 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden