over ons | adverteren | sitemap | contact

Restaurautie Bolwerken Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De komende jaren restaureert de gemeente Zaltbommel de zeven bolwerken die rondom de stad Zaltbommel liggen. Het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk, waarop de muziektent staat, zijn als eerste aan de beurt.

De provincie kende de gemeente hiervoor per 1 november een subsidie van €475.000,- toe. Wethouder Simon Buwalda: “Fijn dat de provincie ons initiatief om de groene corridors rond de stad op te knappen steunt met het toekennen van deze subsidie.”

Mooie doorkijkjes
Komende winter wordt gestart met grote onderhoudswerkzaamheden zoals baggeren van de waterpartijen, het weghalen van opschot en snoeiwerkzaamheden. Simon Buwalda: “Hierdoor wordt het een prachtig en net park met mooie doorkijkjes.” De gemeente regelt een structureel beheer van het park vervolgens door hiervoor ‘bolwerkers’ aan te stellen.

Ontwerp in overleg gebruikers
Na dit grote onderhoud stelt de gemeente samen met bewoners, belanghebbenden, deskundigen, ambtenaren en organisaties een definitief ontwerp voor de restauratie van de bolwerken op.

Muziektent en omgeving
Zo is er onder meer de wens om in 2018 de muziektent en omgeving op te knappen, maar die plannen moeten nog nader uitgewerkt en besproken worden. Uitgangspunt voor de werkzaamheden is de parkaanleg van De Virieu in de 19de eeuw. Hij maakte een landschapspark van de bolwerken. Niet met strakke wallen, maar met groene corridors rondom de stond. Ook is er ruimte zijn voor andere invullingen zoals bijvoorbeeld de zitgelegenheid rondom de muziektent.

Alle bolwerken een opknapbeurt
Het Rijk wees de Zaltbommelse bolwerken aan als Rijksmonument. De gemeente wil ieder jaar een bolwerk restaureren. Voor de eerste fase Oranjebolwerk en het Lage Singel Bolwerk kan nu door de subsidie van de provincie een start worden gemaakt. Geleidelijk aan komen alle bolwerken aan de beurt. De gemeenteraad stelde structureel geld beschikbaar voor het opknappen van de bolwerken. Wanneer met de volgende bolwerken gestart kan worden, hangt onder andere af van wanneer subsidiegeld beschikbaar is.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden