over ons | adverteren | sitemap | contact

RepairCafé


Ook vierde bijeenkomst succesvol verlopen


Deel deze pagina

Op zaterdag 11 mei 2013 vond bij kringloopwinkel Secunda in Tiel weer een bijeenkomst van Repair Café Tiel plaats. Ook deze vierde bijeenkomst was weer een succes,ondanks het slechte weer.

Rond de vijfentwintig mensen brachten hun kapotte spullen, voornamelijk elektronische apparatuur, mee. Veel van deze mensen hebben hun spullen gerepareerd en al weer mee terug kunnen nemen. Een slagingspercentage van 75% is iets waar de organisatie erg trots op is. Spullen die niet gerepareerd konden worden zijn in samenwerking met Secunda op een duurzame manier afgevoerd.

Vrolijk & duurzaam
Al met al was het weer een enthousiaste bedoening. Bij zowel de reparateurs en vrijwilligers, als de bezoekers van het Repair Café heerste weer een opperbeste stemming. Het blijft mooi om in verbinding met elkaar bij te dragen aan een meer duurzame wereld. Iets wat de sfeer bij de bijeenkomsten van het Repair Café altijd tot iets bijzonders maakt. Zoals één van de reparateurs het zo mooi stelde: “Mensen komen hier sip binnen, maar ze gaan allemaal weer vrolijk weg”.

Volgende bijeenkomst
Op dit moment, zijn de vrijwilligers van RepairCafé Tiel al weer druk in de weer met het voorbereiden van de volgende bijeenkomst in september 2013. Wanneer u kapotte spullen heeft, waarbij ook gedacht kan worden aan sieraden en naaiwerk (zelf materialen als ritsen, etc. meebrengen), bent u ook dan weer van harte welkom.

Repair Café in jouw gemeente starten?
Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Zij zet zich sinds 2007 op allerlei manieren in voor duurzaamheid op lokaal niveau. De Stichting Repair Café in Amsterdam ondersteunt lokale groepen in heel Nederland bij het opstarten van hun eigen, lokale Repair Café. Op repaircafe.nl lees je hoe ook jij in jouw gemeente een Repair Café kunt beginnen.
Adres:
Repair Café Tiel
Kringloopwinkel Secunda, Spoorstaat 13, Tiel
Datum
13 mei 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Het Repair Café draait om repareren
Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café! Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap, materiaal en deskundige hulp aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag. Eventueel met hulp. Wie niets heeft om te repareren helpt bij een reparatie van een ander.

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Reparatiekennis verdwijnt. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant.
Repaircafé benut kennis en ervaring. Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten, en het recyclen van oude, komt CO2 vrij.

Mentaliteit
In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden