over ons | adverteren | sitemap | contact

Rabobank: nog snellere verwerkingen van pinbetalingen en stortingen


Deel deze pagina

Ondernemers met een pin-contract of sealbagovereenkomst bij de Rabobank zien vanaf komend weekend hun omzet ook in het weekend en op feestdagen binnen 24 uur op hun rekening.

Primeur
De Rabobank gaat als eerste bank in Nederland pintransacties en sealbagstortingen ook op niet-bankdagen bijschrijven op de rekening van meer dan 113.000 ondernemers die deze diensten gebruiken. Zij kunnen daardoor eerder beschikken over hun geld. Deze snellere verwerking van pinbetalingen en stortingen is mogelijk omdat de Rabobank ervoor heeft gekozen dit bedrag vooruit te betalen.

Tegemoetkomen aan wens ondernemers
“Wij willen graag tegemoet komen aan een lang gekoesterde wens van ondernemers, met name in de detailhandel en het MKB, om de pinomzet en stortingen van vandaag binnen 24 uur terug te zien op de rekening, ook op zaterdag en zondag en op feestdagen. De ondernemers met een pin-contract of die gebruikmaken van sealbagstortingen zullen vanaf dit weekend (12/13 maart) hun omzet van vrijdag al op zaterdag –in plaats van maandag - op hun rekening zien bijgeschreven”, laat Peter Dohmen, directeur Bedrijven bij de Rabobank Bommelerwaard weten.

Sneller bijschrijving van de omzet
Tot op heden is het zo dat de pinbetalingen en sealbagstortingen op de eerste werkdag van de bank worden bijgeschreven: pin-omzet van vrijdag, zaterdag en zondag staat dus pas op maandag op de rekening van de ondernemer. In het Paasweekend betekent het zelfs dat de ondernemer de omzet van donderdag pas op dinsdag op de rekening ziet.

Effect in Paasweekend al goed merkbaar!
Het verschil zal voor ondernemers aankomend Paasweekend goed merkbaar zijn. De ondernemers bij de Rabobank zullen hun omzet van donderdag al op vrijdag zien bijgeschreven op de rekening. “Pogingen om in Europees verband de belemmeringen weg te nemen voor een snellere verwerking van pinbetalingen hebben tot nog toe geen soelaas geboden. Onze zakelijke klanten zijn er bij gebaat dat zij 365 dagen per jaar hun omzet binnen 24 uur krijgen bijgeschreven. Dat gaan wij vanaf het weekend van 12/13 maart realiseren”, licht Saris toe.

Datum
10 maart 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wetenswaardigheden
  • In Nederland zijn ca. 327.000 betaalterminals in gebruik
  • Rabobank heeft een marktaandeel van 46% met 152.000 betaalterminals van zakelijke klanten.
  • De verwerking van de Nederlandse pinbetalingen tussen de Nederlandse banken vindt plaats via het betaalsysteem van de Europese Centrale Bank. Dit Europese betaalsysteem is open op alle dagen, behalve zaterdag, zondag, nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag en Paasmaandag, Eerste en Tweede Kerstdag. Gedurende deze dagen ontvangen bedrijven en consumenten geen bijschrijvingen van andere banken op hun betaalrekeningen. Dit gebeurt op de eerstvolgende werkdag. Dit is afgesproken tussen de verschillende centrale banken van de eurolanden.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 1 maart 2016: De Rabobank Clubkas Campagne is gestart!
Nieuws, 24 februari 2016: Sportquiz voor Rabobank Clubkas Campagne met Maurice Graef
Nieuws, 23 november 2015: Mobiele adviseur Rabobank komt bij de mensen thuis
Nieuws, 17 november 2015: Rabobank geeft budgettips met Eef van Opdorp
Nieuws, 22 december 2014: Co÷peratiehuis Rabobank Bommelerwaard in gebruik genomen
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden