over ons | adverteren | sitemap | contact

Rabobank: Huizenprijzen stijgen ook in 2017


Deel deze pagina

De Nederlandse koopwoningmarkt groeit verder in 2016 en 2017. De toename van het aantal woningverkopen vlakt iets af. De stijging van de huizenprijzen versnelt juist; van 3½ tot 5½% in 2016 naar 5 tot 7% in 2017. Als die verwachting uitkomt, zal dit de sterkste prijsstijging sinds 2002 zijn. Desondanks blijft de betaalbaarheid van koopwoningen goed. Dat schrijven economen van de Rabobank in hun vandaag gepubliceerde Kwartaalbericht Woningmarkt.

Lage rente, meer banen en hoger vertrouwen

De groei van de woningmarkt heeft veel oorzaken. Pieter van Dalen, woningmarkteconoom bij de Rabobank: “Door de stijgende koopkracht, de groeiende werkgelegenheid en het steeds hogere vertrouwen neemt de vraag naar koopwoningen toe. Daarbij komen steeds meer huizenbezitters boven water, blijft de rente in 2016 en 2017 naar verwachting laag en zijn de Nibud-normen dit jaar soepeler dan in 2015. Daarom verwachten wij een verdere toename van de woningverkopen en een steeds krappere markt. De relatief lage productie van nieuwbouwwoningen speelt daarbij ook een rol.”

Betaalbaarheid blijft goed
De stijgende huizenprijzen zijn vooral gunstig voor huizenbezitters met een hypotheeklening die hoger is dan de waarde van hun woning. Een deel van hen komt boven water en krijgt daardoor meer bewegingsvrijheid. Voor koopstarters zijn de hogere prijzen juist ongunstig. Omdat de prijzen harder stijgen dan de inkomens, neemt de betaalbaarheid af. In historisch perspectief blijft de betaalbaarheid van koopwoningen dit en volgend jaar ook voor starters echter goed.

Grote regionale verschillen
Door de populariteit van de steden in de noordvleugel van de Randstad stijgen de huizenprijzen daar het hardst. Van Dalen: “De verschillen binnen Nederland zijn erg groot. Vooral Amsterdam en Utrecht zijn momenteel zo populair, dat de betaalbaarheid daar flink is verslechterd. In mindere mate geldt dat ook voor steden in het zuiden van de Randstad en daarbuiten. We zien dat huizenkopers daarom uitwijken naar de omliggende regio’s. Op die manier sijpelt de groei van de woningmarkt langzaam maar zeker door in heel Nederland.”

Het Kwartaalbericht Woningmarkt vindt u hier: www.rabobank.com/economie
 
Datum
11 mei 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

De Bommelerwaardgids is al sinds 2009 hét GRATIS online platform van de regio
Meedoen is en blijft voor iedereen GRATIS!
De Bommelerwaardgids is van en voor iedereen die zich op een of andere manier verbonden voelt met deze prachtige regio. Wij bundelen informatie over de streek en brengen deze binnen handbereik van een groot publiek.

Hoe werkt het?
Het plaatsen van een nieuwsbericht, een evenement of een oproep gaat heel eenvoudig. Je hoeft geen account aan te maken. Klik op de oranje knop 'aanmelden' en je bericht komt er op. Je kunt ook altijd berichten sturen naar de redactie >

Klik op de ORANJE KNOP en je bericht komt er op!


Ook handig:
Ontvang wekelijks gratis de leukste UITTIPS in je mailbox. Meld je aan via e-mail >

Benieuwd wie wij zijn?

En wat het achterliggende idee achter de gids is? Klik HIER>

Dank voor uw gift: IBAN nummer NL31 INGB 0747 8972 04 t.a.v. Bommelerwaardgids.nl, o.v.v. 'donatie'
Gerelateerde info


Nieuws, 19 april 2016: Rabobank Bommelerwaard verdeelt 60.000,-
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden