over ons | adverteren | sitemap | contact

Rabobank Altena en Bommelerwaard willen samen verder gaan


Deel deze pagina

Rabobank Altena en Bommelerwaard spraken op 17 mei de intentie uit om samen te gaan. Hierover hebben zij de ledenraad van beide banken geïnformeerd. De ledenraden gaven groen licht om de samenvoeging verder te onderzoeken.

Raakvlakken
De keuze voor Altena en Bommelerwaard past bij het gegeven dat de gebieden veel raakvlakken en overeenkomsten hebben met elkaar zoals dorpen met een sterk sociaal karakter en een vergelijkbaar ondernemersklimaat.

Samen sterker
De samenvoeging moet een nog sterkere bank opleveren die ook in de nieuwe vorm een stevige binding houdt met de gebieden Altena en de Bommelerwaard. Ook zal zij hiermee een aantrekkelijke werkgever blijven voor medewerkers. Tegelijkertijd is voldoende schaalgrootte een randvoorwaarde om gezonde financiële prestaties te blijven leveren.

Regionale binding blijft
“Klanten kennen ons als een bank met een sterke regionale binding. Om dit ook op de langere termijn te waarborgen, is deze samenvoeging noodzakelijk”, zegt Jaap Breugem, directievoorzitter van Rabobank Bommelerwaard.

Voorbereidingen
De komende maanden worden medewerkers en ledenraadsleden intensief betrokken bij de voorbereidingen van de samenvoeging. Joan Wassink, directievoorzitter van Rabobank Altena: “Door mee te denken leveren zij een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijk te vormen bank”.

Maatschappelijk betrokken
Eén van de belangrijkste opdrachten die de ledenraad de banken meegeeft, is het zorgdragen voor lokale maatschappelijke betrokkenheid. Dat is waar de Rabobank zich in onderscheidt. Als het gebied waar de bank actief is groter wordt, moeten daarvoor andere samenwerkingsvormen ontwikkeld worden.

Lokale netwerken
“Onze kennis van de lokale markt houden we op peil door ons actief te bewegen in de lokale netwerken. Met herkenbare gezichten en vaste aanspreekpunten. Ook blijven we met sponsoring en het Coöperatiefonds ons steentje bijdragen aan regionale initiatieven”, aldus de beide directievoorzitters. Uiteindelijk streven beide banken er naar dat de ledenraden in oktober 2018 instemmen met de daadwerkelijke samenvoeging.

Huisvesting
Per 1 januari 2019 is het huidige pand van Rabobank Altena verkocht aan de gemeente Altena. De dienstverlening van Rabobank Altena blijft aan de Sportlaan 170 in Almkerk. De vestigingen van Rabobank Bommelerwaard blijven op de huidige locaties.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Krant lezen
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden