over ons | adverteren | sitemap | contact

Raad kiest de heer Henny van Kooten als nieuwe burgemeester Maasdriel


Deel deze pagina

Henny van Kooten (foto: Gemeente Maasdriel)
De gemeenteraad heeft op donderdagavond 2 oktober unaniem besloten de heer Henny van Kooten (53 jaar met een SGP-achtergrond) aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als nieuwe burgemeester van Maasdriel.

De heer Van Kooten heeft ruime bestuurlijke ervaring; zes jaar als burgemeester in Noord-Beveland, een toeristische plattelandsgemeente met zes kernen. Daarvoor is hij tien jaar wethouder geweest in de wat meer stedelijke gemeente Sliedrecht met een vergelijkbare omvang als Maasdriel. Op dit moment heeft de heer Van Kooten een vergelijkbare portefeuille als de huidig waarnemend burgemeester.

Dat hij ervaring heeft als burgemeester wordt door de gemeenteraad als een absolute meerwaarde gezien. Andere pluspunten volgens de gemeenteraad betreffen zijn ervaring rondom het aspect bestuurlijke samenwerking, zijn visie over de wijze waarop we als gemeente moeten omgaan met de vele samenwerkingsverbanden en zijn capaciteit als netwerker.

“Hij is een duidelijk herkenbare burgemeester in uitstraling van zekerheid en overwicht en kenmerkt zich als een daadkrachtige, stabiele bestuurder, die de regie voert en duidelijk is. Men weet waar men aan toe is bij hem. Mede daarom vinden wij hem ook passen bij onze lokale cultuur”, aldus voorzitter van de vertrouwenscommissie Bianca Laheij. “ Verder zien we hem als echte burgervader voor onze inwoners. Zoals hij zelf ook aangeeft, hij is een burgemeester voor alle mensen, die tussen de mensen in staat”.

De gemeenteraad hoopt dat de afwikkeling van de benoemingsprocedure voorspoedig kan worden afgerond en verwacht dat de heer Van Kooten eind november als burgemeester van Maasdriel kan worden geïnstalleerd. De heer Van Kooten volgt mevrouw Boerma op als vaste burgemeester van Maasdriel. Na haar vertrek wegens ziekte in 2010, werden de honneurs tijdelijk waargenomen door, achtereenvolgens,de heren Frankfort, De Cloe en Prick.

Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden