over ons | adverteren | sitemap | contact

Raad kiest de heer Henny van Kooten als nieuwe burgemeester Maasdriel


Deel deze pagina

Henny van Kooten (foto: Gemeente Maasdriel)
De gemeenteraad heeft op donderdagavond 2 oktober unaniem besloten de heer Henny van Kooten (53 jaar met een SGP-achtergrond) aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als nieuwe burgemeester van Maasdriel.

De heer Van Kooten heeft ruime bestuurlijke ervaring; zes jaar als burgemeester in Noord-Beveland, een toeristische plattelandsgemeente met zes kernen. Daarvoor is hij tien jaar wethouder geweest in de wat meer stedelijke gemeente Sliedrecht met een vergelijkbare omvang als Maasdriel. Op dit moment heeft de heer Van Kooten een vergelijkbare portefeuille als de huidig waarnemend burgemeester.

Dat hij ervaring heeft als burgemeester wordt door de gemeenteraad als een absolute meerwaarde gezien. Andere pluspunten volgens de gemeenteraad betreffen zijn ervaring rondom het aspect bestuurlijke samenwerking, zijn visie over de wijze waarop we als gemeente moeten omgaan met de vele samenwerkingsverbanden en zijn capaciteit als netwerker.

“Hij is een duidelijk herkenbare burgemeester in uitstraling van zekerheid en overwicht en kenmerkt zich als een daadkrachtige, stabiele bestuurder, die de regie voert en duidelijk is. Men weet waar men aan toe is bij hem. Mede daarom vinden wij hem ook passen bij onze lokale cultuur”, aldus voorzitter van de vertrouwenscommissie Bianca Laheij. “ Verder zien we hem als echte burgervader voor onze inwoners. Zoals hij zelf ook aangeeft, hij is een burgemeester voor alle mensen, die tussen de mensen in staat”.

De gemeenteraad hoopt dat de afwikkeling van de benoemingsprocedure voorspoedig kan worden afgerond en verwacht dat de heer Van Kooten eind november als burgemeester van Maasdriel kan worden geïnstalleerd. De heer Van Kooten volgt mevrouw Boerma op als vaste burgemeester van Maasdriel. Na haar vertrek wegens ziekte in 2010, werden de honneurs tijdelijk waargenomen door, achtereenvolgens,de heren Frankfort, De Cloe en Prick.

 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden