over ons | adverteren | sitemap | contact

PvdA wil beeldbepalende boomgroepen beschermen


Deel deze pagina

De recente bomenkap in Aalst, Zuilichem en Zaltbommel roept vragen en ongerustheid op in de Sociale Media. Nico van Wijk, van De PvdA, pleit daarom voor een samenhangend bomenbeleid om beeldbepalende groene elementen te beschermen tegen de kap. Nu worden alleen indiduele bomen beschermd tegen de kap.

Onlangs zijn onder andere een groep populieren bij de Steenweg en bij het Kloosterwiel gekapt, vanwege de overlast die ze veroorzaakten door zaadpluis, schaduw en afwaaiende takken.

Beeldbepalende rijen en groepen
Voorbeeld van een beeldbepalende bomenrij is de rij linden aan weerszijden van de Steenweg in Zaltbommel. Een voorbeeld van een beeldbepalende bomengroep is de ‘Groene Poort’ van Zuilichem, gevormd door enerzijds het groen van de begraafplaats en anderzijds door de, overigens niet beschermde, bomen van Het Boske.

Vraag het de mensen zelf
De PvdA ziet een rol voor de Kernkontakt-groepen om aan te geven wat een dorp of een wijk ervaart als beeldbepalend groen. Overwegende dat de raad al eerder in de Kerntakendiscussie heeft aangegeven te hechten aan een zo groen mogelijke bebouwde omgeving, dat de wallen rondom Zaltbommel nodig toe zijn aan een revisie, dat nu al, kennelijk ad hoc, op andere plaatsen grootschalig bomen worden gekapt, ervaart de PvdA de noodzaak van een Groot Bomenplan om beeldbepalende groene elementen te beschermen tegen kap.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden