over ons | adverteren | sitemap | contact

Provincie inspecteert brug met drones


Deel deze pagina

Inspecteurs maken de drone klaar voor inspectie van de brug (bron provincie Gelderland)
De provincie Gelderland heeft 18 november een proef met drones gedaan voor de inspectie van de Rijnbrug bij Babberich. Met de drones zijn beeldopnames gemaakt waarmee de onderhoudsstaat van de brug in kaart is gebracht. De proef moet uitwijzen of inspecties met drones goedkoper, veiliger en met minder verkeershinder kunnen worden uitgevoerd. Het is voor het eerst in Nederland dat een drone wordt ingezet voor de inspectie van een brug.

Gedeputeerde Conny Bieze is enthousiast over de pilot: 'Met een drone kun je komen op plekken waar je als inspecteur moeilijk bij kunt. Het gebruik van onbemande vliegtuigjes kan eenvoudiger, veiliger en goedkoper zijn dan steigers bouwen.'

Minder overlast
Het belangrijkste voordeel van een inspectie met een drone is dat een brug of viaduct niet of minder lang afgesloten hoeft te worden voor het verkeer. Maar de provincie verwacht ook dat drones goedkoper, veiliger en sneller zijn dan handmatige inspecties. Gedeputeerde Bieze: 'Minder geld, minder tijd en minder overlast.'

Breder inzetten
Als de resultaten van de pilot positief zijn wil de provincie Gelderland onbemande vliegtuigjes breder inzetten bij het beheer en onderhoud van wegen. Gedeputeerde Bieze: 'De mogelijkheden van drones zijn ongekend. Vanuit de lucht kijken naar files bijvoorbeeld, zodat we sneller maatregelen kunnen nemen om het verkeer te kunnen laten doorstromen. Maar denk ook aan de inspectie van bomen langs de wegen.'

foto: Provincie Gelderland.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden